Ψήφος στην τιμιότητα. Ψήφος στον Σταύρο Μάλα

Του Χάρη Καράμανου*

Η μάχη των εκλογών πλησιάζει. Στις κρίσιμες αυτές εκλογές δεν υπάρχουν διλήμματα. Μία πρέπει να είναι η απάντηση: Ψήφος στον Σταύρο Μαλά.

Αυτή η ιστορική στιγμή είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Δεν είναι δυνατόν αυτή την κρίσιμη ώρα να γίνονται άλλες επιλογές. Όλοι εμείς, ο καθένας από μας, αποτελούμε την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον.

Σ’ αυτή την εκλογική μάχη καταθέτουμε την ιστορία μας, συλλογική και προσωπική. Ο Σταύρος Μαλάς κατέθεσε προτάσεις βγαλμένες μέσα από τις ανάγκες του λαού και την καθημερινή επαφή του με τον απλό άνθρωπο. Κατέθεσε την πολιτική αρχών που έχουμε στο Κυπριακό. Πάνω απ’ όλα όμως κατέθεσε την ανθρωπιά του. Μεγάλο πράγμα η ανθρωπιά σήμερα.

Ο κόσμος έχει κριτήριο, βλέπει, ακούει και κρίνει. Οι πολίτες έχουν μπουχτίσει από ανηθικότητες και στείρες αντιπαραθέσεις

Αν τοποθετήσουμε όλους τους υποψηφίους στο κάδρο, τότε αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο Σταύρος Μαλάς είναι γέννημα θρέμμα της κοινωνίας.

Δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον κ. Μαλά. Γιατί πολύ απλά ο πολιτικός του λόγος είναι ειλικρινής και ευθύς.

Γιατί δεν πολιτεύεται με ατάκες, με λαϊκίστικες προσεγγίσεις, δεν προσβάλλει τους ανθυποψηφίους του, δεν κόβει κορδέλες από κει και από δω.

Γιατί δεν κοροϊδεύει τους πολίτες.

Γιατί δεν χαϊδεύει τα αυτιά για να υφαρπάξει την ψήφο του λαού. Γιατί με το ύφος και το ήθος της εκστρατείας που διεξάγει ο Σταύρος Μαλάς αποδεικνύεται ότι ανταποκρίνεται στις ελπίδες αυτών που τον στηρίζουν, αλλά και στις απαιτήσεις αυτών που στέκονται σήμερα κριτικά προς την υποψηφιότητά του.

Γιατί οι θέσεις του όχι μόνο είναι ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες, αλλά υπηρετούν τον εργαζόμενο, τον αγρότη, τον αυτοεργοδοτούμενο, τον συνταξιούχο, τον νέο, τη γυναίκα, τον πρόσφυγα.

Γιατί μοναδικό του μέλημα είναι να υπηρετήσει τη χώρα μας ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων.

Τώρα είναι ώρα να ψηφίσουμε εντιμότητα, καθαρότητα, αξιοπιστία.

Τώρα είναι η ώρα εμείς να εκλέξουμε έναν Πρόεδρο που δεν είναι φθαρμένος, που δεν είναι μέρος του κατεστημένου και της οικογενειοκρατίας. Επιβάλλεται να έχουμε έναν Πρόεδρο που δεν λέει ψέματα, αλλά μόνο αλήθειες για τον τόπο και το λαό μας.

Τώρα είναι η ώρα να στείλουμε το μήνυμα σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό: Καμιά ψήφος χαμένη!

Με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, με οργάνωση και με ενθουσιασμό θα τα καταφέρουμε. Ας ριχτούμε στη δουλειά, ας πάμε από πόρτα σε πόρτα για να μιλήσουμε με το λαό, με τη νέα γενιά.

Για να μεταφέρουμε τα μηνύματά μας παντού, από άκρη σε άκρη, σε ολόκληρη την Κύπρο. Για να απαλλαγούμε από τη συντήρηση, τα κατεστημένα, τις συνταγές του χθες. Για να κάνουμε την Κύπρο όπως την ονειρευόμαστε, όπως την οραματιζόμαστε! Ενωμένοι και συσπειρωμένοι με ήθος, σοβαρότητα και αποφασιστικά, πάμε μαζί γιατί ο Σταύρος Μαλάς είναι επιλογή και για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών και για τον δεύτερο. Στις 28 Ιανουαρίου εσύ θα αποφασίσεις για το μέλλον σου.

*Μέλος Κ.Ε. ΑΚΕΛ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy