REACTION: Το 78% των νεκρών σε τροχαίες συγκρούσεις το 2016 ήταν άντρες

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων παρουσιάστηκαν οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί επί ευκαιρία της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Θανάσιμους Τραυματισμούς στο δρόμο. Η καθιέρωση της 21ης Σεπτεμβρίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Θανάσιμους Τραυματισμούς είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Αστυνομικού Δικτύου Τροχαίας (TISPOL) με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με ανακοίνωση.
 
Προστίθεται ότι η Κύπρος συμμετέχει με το σύνολο των φορέων που δραστηριοποιούνται στην οδική ασφάλεια που αποτελεί μια από τις καλύτερες και ενεργότερες κοινωνικές συμμαχίες σε όλη την Ευρώπη. Ο μη κυβερνητικός οργανισμός REACTION, το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας, η Αστυνομία Κύπρου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Υπηρεσία Ασθενοφόρων και ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ταξί Λευκωσίας με την συμμετοχή ιδιωτικών εταιριών και οργανισμών συνδιοργανώνουν δεκάδες δράσεις σε όλη την Κύπρο. Ο τίτλος της εκστρατείας είναι «γίνομαι καλύτερος οδηγός για μένα, για σένα, για όλους» και στοχεύει στο να γίνουμε όλοι καλύτεροι οδηγοί και καλύτεροι χρήστες του οδικού δικτύου.
 
Όπως αναφέρεται, ο Επικεφαλής της Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του REACTION, Μάριος Σταύρου τόνισε ότι η οδική ασφάλεια για την χώρα μας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα. Η σωστή πρόληψη σε νεαρή ηλικία αποτελεί τον υπό αριθμό ένα καταλύτη που μπορεί να μειώσει τους αριθμούς των οδικών συγκρούσεων.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς (2016) 8 άτομα κάθε εβδομάδα σκοτώνονταν ή τραυματίζονταν σοβαρά στους κυπριακούς δρόμους. Η επαρχία με τους περισσότερους νεκρούς ήταν η Λευκωσία με την Λεμεσό να ακολουθεί. Το 63% των οδηγών/επιβατών αυτοκινήτων που έχασαν την ζωή τους δεν έφεραν ζώνη ασφαλείας ενώ το 46% των οδηγών/επιβατών μοτοσικλετών/μοτοποδηλάτων δεν έφεραν προστατευτικό κράνος. Δώδεκα νέοι κάτω των 24 ετών έχασαν την ζωή τους το 2016 ενώ η ηλικιακή ομάδα 60+ μετρά 15 νεκρούς. Το 78% σε τροχαίες συγκρούσεις ήταν άντρες ενώ ως πρώτη αιτία πρόκλησης τροχαίου την τελευταία πενταετία είναι η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης σε ποσοστό 25.3%

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy