Σε τουρκικό δικαστήριο ο ύποπτος για τη δολοφονία Αποστολίδη

  • Θα παραδοθεί στις κατοχικές αρχές σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ.
  • Στο σκοτάδι η Αστυνομία Κύπρου.

Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τα κατεχόμενα προς τις αστυνομικές Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τις εξελίξεις για την υπόθεση φόνου του 65χρονου πρώην ανθυπασπιστή της Εθνικής Φρουράς Σολωμού Αποστολίδη, ο οποίος εντοπίστηκε δολοφονημένος στα κατεχόμενα.

Η Αστυνομία προς το παρόν δεν μπορεί να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαπράχθηκε το έγκλημα στα κατεχόμενα και δεν γνωρίζει επίσημα τι γίνεται στην Τουρκία, όπου συνελήφθηκε ο ύποπτος. Ωστόσο, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ενώπιον δικαστηρίου στην Τουρκία οδηγήθηκε την Κυριακή ο 22χρονος Erdinc Eentürk που παραδόθηκε στις Αρχές και παραδέχθηκε τη δολοφονία του 65χρονου. Όπως μεταδόθηκε από τ/κ ΜΜΕ, το δικαστήριο της Τουρκιάς αποφάσισε όπως ο 22χρονος παραδοθεί στις κατοχικές αρχές, χωρίς όμως να γνωστοποιηθεί πότε θα γίνει αυτό.

Ο 22χρονος, όπως ισχυρίστηκε στην κατάθεσή του, συναντήθηκε με τον Αποστολίδη στο καζίνο και έπαιξαν διάφορα παιχνίδια ενώ έφαγαν μαζί. Σε κάποια στιγμή ο 65χρονος του είπε πως ξέμεινε από χρήματα και του πρότεινε να μεταβούν στην οικία ενός φίλου του για να δανειστούν. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει, ο 22χρονος συμφώνησε με τον Αποστολίδη και τότε εισήλθαν στο αυτοκίνητό του για να μεταβούν στο σπίτι του φίλου του 65χρονου στην Κερύνεια. Ακολούθως, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του 22χρονου, αντί ο Αποστολίδης να μεταβεί στο σπίτι του φίλου του, τον οδήγησε σε μια απόμερη, ερημική περιοχή, όπου επιχείρησε να τον παρενοχλήσει. Τότε ο ίδιος αντέδρασε και τον χτύπησε με μια πέτρα, την οποία η «αστυνομία» εντόπισε στο σημείο όπου βρέθηκε το πτώμα του, ενώ ακολούθως τον άφησε αιμόφυρτο και εγκατέλειψε τη σκηνή. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε ο 22χρονος, δεν γνώριζε ότι ο Αποστολίδης πέθανε και στη συνέχεια μετέβηκε στην Τουρκία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy