Σύσκεψη υπηρεσιακών για τους “δασμούς” στους εγκλωβισμένους

Σύσκεψη υπηρεσιακών κυβερνητικών στελεχών πραγματοποιείται σήμερα για τον χειρισμό της απόφασης των κατεχομένων να επιβάλει τελωνειακούς δασμούς στα αναλώσιμα προϊόντα που αποστέλλει η Κυπριακή Δημοκρατία στους εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η διαχείριση του ζητήματος είναι πολιτική και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Η απόφαση της λεγόμενης κυβέρνησης των κατεχομένων θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την 1η Οκτωβρίου και η νέα κατάσταση θα επηρεάσει την αποστολή αναλώσιμων προϊόντων της επόμενης βδομάδας. Συγκεκριμένα την επόμενη Τετάρτη θα σταλεί το φορτίο με τα αναλώσιμα προϊόντα προς τους εγκλωβισμένους.

Εκεί θα διαφανούν και οι προθέσεις των κατοχικών αρχών, με τις κυβερνητικές υπηρεσίες να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση που υλοποιηθούν οι εξαγγελθείσες αποφάσεις του ψευδοκράτους. Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, δεν αποκλείεται να ληφθεί απόφαση και για αλλαγή της μεθόδου στήριξης των εγκλωβισμένων.

Η στήριξη με αναλώσιμα προϊόντα, φαγητά, πετρέλαιο κ.α. γίνεται με την αποστολή των προϊόντων αυτών μια φορά τη βδομάδα στους εγκλωβισμένους στην Καρπασία και μια φορά το δεκαπενθήμερο για τα Μαρωνίτικα χωριά.

Μέσω των Ηνωμένων Εθνών, τα προϊόντα φτάνουν σε ένα αποθηκευτικό χώρο, όπου ένας εγκλωβισμένος-υπεύθυνος τα μοιράζει στους εγκλωβισμένους.

Σπύρος Σωτηρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy