Στην Κύπρο το ετήσιο ευρωπαϊκό συνέδριο Ψυχολογίας της Υγείας

Στην Κύπρο φιλοξενείται φέτος το ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης για την Ψυχολογία της Υγείας (European Health Psychology Society), το οποίο θεωρείται ως το σημαντικότερο ετήσιο γεγονός στον τομέα της Ψυχολογίας της Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση η EHPS είναι μια επαγγελματική οργάνωση, που στοχεύει στην προώθηση της έρευνας για την ψυχολογία της υγείας και κάθε χρόνο διοργανώνει διεθνές τετραήμερο συνέδριο, όπου παρουσιάζονται όλες οι σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο αυτό, μέσα από ομιλίες, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, συμπόσια, παρουσιάσεις ερευνών, αναρτήσεις μελετών και εργαστηριακά σεμινάρια.

Το φετινό συνέδριο, που είναι το 29ο στη σειρά, θα πραγματοποιηθεί από την 1η μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο “Grand Resort” στη Λεμεσό.

Tο “EHPS 2015” αναμένεται να παρακολουθήσουν πέραν των 700 συνέδρων (ακαδημαϊκοί, ερευνητές και επαγγελματίες του τομέα της ψυχικής υγείας), οι οποίοι θα αφιχθούν στην Κύπρο από όλο τον κόσμο και θα καταλύσουν σε πολλά ξενοδοχεία της πόλης.

Με γενικό θέμα «Αρχές στην αλλαγή της συμπεριφοράς στην υγεία και την ασθένεια» (Principles of Behaviour Change in Health and Illness) στο συνέδριο θα αναπτυχθούν θέματα από διακεκριμένους εισηγητές, θα συζητηθούν επιλεγμένες εισηγήσεις υψηλού επιστημονικού ενδιαφέροντος και θα παρουσιαστούν τεκμηριωμένες μελέτες καθώς και πορίσματα ερευνών που αφορούν στις αλλαγές στην ψυχολογία των ασθενών, στη συμπεριφορά και στις διαπροσωπικές τους σχέσεις, στη διατροφή και στον τρόπο ζωής τους, τις σχέσεις τους με το γιατρό και τον περίγυρό τους κ.ά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να προσελκύσουν οι διαλέξεις των καθηγητών Howard S. Friedman (University of California – Riverside, HΠΑ), Susan Michie (University College London, Βρετανία), Ronan O’Carroll (Stirling University, Βρετανία) και JoAnne Dahl (Uppsala University, Σουηδία), καθώς πρόκειται για επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας, η παρουσία των οποίων προσδίδει, παράλληλα, παγκόσμια αναγνώριση και ιδιαίτερο κύρος στο φετινό συνέδριο.

Το συνέδριο συνδιοργανώνει το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και o Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy