Θέματα που «πάγωσαν»

Αρκετά είναι τα σημαντικά θέματα που ακόμη εκκρεμούν προς συζήτηση στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής και όχι μόνο.

Θέματα των οποίων φαίνεται ότι «πάγωσε» η συζήτησή τους ενόψει προεκλογικής περιόδου, αφού είναι ευαίσθητα και ίσως να μην αρέσει σε κάποιους να πάρουν θέση και να «εκτεθούν».

Ας ελπίσουμε ότι με το τέλος των εκλογών και την επανέναρξη της βουλευτικής περιόδου επιτέλους να μπουν για συζήτηση. Ενδεικτικά να αναφέρουμε το θέμα των αμβλώσεων που εκκρεμεί, αλλά και το θέμα με την εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά τη ρητορική μίσους σε βάρος των ΛΟΑΤΙ ατόμων.

Ήδη η Κ.Ο. του ΑΚΕΛ έχει εδώ και 2,5 χρόνια καταθέσει πρόταση νόμου για εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας για τις αμβλώσεις. Μάλιστα όπως κατήγγειλε και μέσα από την ομιλία της στα πλαίσια των προϋπολογισμών η βουλευτίνα του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά: «Φτάσαμε στο σημείο να φυλακιστεί μια γυναίκα γιατί τερμάτισε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Εντούτοις, τα κόμματα που επηρεάζονται από τις βουλές του Αρχιεπισκόπου δεν συναινούν να προχωρήσουμε άμεσα στην ψήφιση της Πρότασης».

Ε

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy