Το ενδεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας Γκουτέρες με τους δυο ηγέτες εξετάζουν τα ΗΕ

Το ενδεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας ίσως και συνάντησης του Γενικού Γραμματέα με τους δυο ηγέτες εξετάζουν τα Ηνωμένα Έθνη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές από τη Νέα Υόρκη.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΣΤΡΑ ο Αντόνιο Γκουτέρες αφού ενημερωθεί από τον κύριο Άϊντα, θα επιδιώξει να ενημερωθεί και από τους δυο ηγέτες και να προσπαθήσει να συγκεράσει τις θέσεις τους στα διαδικαστικά.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα βρίσκεται στο τέλος τη βδομάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες για προγραμματισμένη συμμετοχή στο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, ενώ συνεχίζονται και οι προσπάθειες καθορισμού συνάντησης του με τον Ντόναλτ Τράμπ.

Την ίδια στιγμή διπλωματικές πηγές, επισημαίνουν ότι θα ήταν μεγάλο ρίσκο για τον Γενικό Γραμματέα να αναλάβει σε αυτή τη φάση πρωτοβουλία για μια νέα Γενεύη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνονται σκέψεις από ορισμένους διπλωμάτες και για ανάπαυλα στις συνομιλίες ωστόσο για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζεται συναίνεση όλων των πλευρών. Θεωρείται, ωστόσο, ότι η Άγκυρα δύσκολα θα συμφωνήσει ή να θέσει και όρους για να συμφωνήσει όπως η αναστολή των γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ που έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο. Δεν αποκλείεται επίσης να  επιχειρηθεί ένα κλείδωμα των όσων έχουν συμφωνηθεί με ένα κοινό ανακοινωθέν ωστόσο και αυτό θεωρείται δύσκολο.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy