To “Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας” άνοιξε τις πόρτες του στις 6 Μαΐου

Το νέο μουσείο, που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή συνοικία των Βρυξελλών, προσφέρει ένα νέο τρόπο σκέψης και κατανόησης της ιστορίας της ηπείρου και της εξέλιξης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Από τις 6 Μαΐου και έπειτα υποδέχεται τους επισκέπτες του, 7 ημέρες την εβδομάδα, ενώ η είσοδος είναι δωρεάν.

Η μόνιμη έκθεση του μουσείου ευρωπαϊκής ιστορίας είναι διαθέσιμη σε 24 γλώσσες. Η ξενάγηση στο εσωτερικό του “Σπιτιού της Ευρωπαϊκής Ιστορίας”, ξεκινάει με το μύθο της Ευρώπης και εξετάζει τις αλλαγές που έχει υποστεί η ήπειρος μέσα στους αιώνες, ανακαλώντας την ευρωπαϊκή κληρονομιά. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ένα ταξίδι στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ιστορία του 19ου και του 20ου αιώνα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ιστορία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Η πρώτη προσωρινή έκθεση ονομάζεται «Αλληλεπιδράσεις» και δίνει τη δυνατότητα να χαρτογραφήσετε τους δεσμούς σας με μέρη στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, δήλωσε ότι «το “Σπίτι της Eυρωπαϊκής Ιστορίας” έχει να κάνει με όλα εκείνα που έχουμε κοινά, τα γεγονότα που έχουμε ζήσει μαζί. Αυτό δεν είναι μόνο το σπίτι της Ευρωπαϊκής ιστορίας, είναι το σπίτι της Ευρωπαϊκής ταυτότητας, της Ευρωπαϊκής μνήμης».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy