Vouliwatch Cyprus: Η δημοκρατία της επόμενης γενιάς είναι ψηφιακή

Η δημοκρατία της επόμενης γενιάς είναι ψηφιακή, πιστεύουν οι συντελεστές της πλατφόρμας Vouliwatch Cyprus, γι αυτό και ανέλαβαν την πρωτοβουλία να δημιουργήσουν την πλατφόρμα με στόχο η δημοκρατία όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τους Αντιπροσώπους του λαού στη Βουλή των Αντιπροσώπων και το Ευρωκοινοβούλιο να είναι αμφίδρομη και να πραγματώνεται με τα νέα τεχνολογικά μέσα.

Η πλατφόρμα, είναι πολιτικά ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την αντίστοιχη ελληνική πλατφόρμα, τον Οργανισμό Νεολαίας και χρηματοδοτείται με τους άλλους εταίρους, από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmous.

Την Παρασκευή πριν από τη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, οι συντελεστές της πλατφόρμας ενημέρωσαν τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σε παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Ευρώπης για την ενημέρωση που παρέχει ο ιστοτόπος, τις δυνατότητες και την προσπάθεια για διαδικτυακή επικοινωνία μεταξύ των Βουλευτών και Ευρωβουλευτών με τους πολίτες.

Οπως αναφέρθηκε από τις Μόνικα Ιωαννίδου και Ελίζα Λουκαϊδου η πρωτοβουλία για την πλατφόρμα άρχισε μετά από τη διαπίστωση ότι η απάθεια των πολιτών και ειδικά των νεοτέρων στα τεκταινόμενα στην πολιτική και τα κέντρα λήξεως αποφάσεων αυξάνεται και ότι ενώ οι πολίτες επικοινωνούν με τα σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα οι θεσμοί και τα θεσμικά όργανα του κράτους παρουσιάζουν αδυναμία προσαρμογής.

Οι κ. Ιωαννίδου και Λουκαϊδου ανέφερε ότι ο στόχος την πλατφόρμας είναι να φέρει κοντά στους πολίτες του Βουλευτές και τους Ευρωβουλευτές και προς αυτή την κατεύθυνση παρέχει τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων προς τους Βουλευτές και Ευρωβουλευτές.

Στην πλατφόρμα υπάρχουν οι θέσεις των κομμάτων σε σημαντικούς τομείς και παρέχεται η δυνατότητα σύγκρισης.

Επίσης υπάρχει ημερήσια ενημέρωση για τα θέματα που συζητούνται από τις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Καινοτομία αποτελεί η ζωντανή μετάδοση εικόνας και ήχου (Βίντεο) των συνεδριών της Ολομέλειας της Βουλής.

Στην πλατφόρμα αναρτώνται επίσης στοιχεία για τις παρουσίες των Βουλευτών και άλλες πληροφορίες από τα πρακτικά των συνεδριών της Ολομέλειας της Βουλής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy