Υπό το χειροκρότημα των συναδέλφων του ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) καταδίκασε από το βήμα της Μπούντεσταγκ την εκστρατεία της Bild κατά της Ελλάδας πριν την ψηφοφορία για την παράταση του σύμβασης.

Κρατώντας το επίμαχο πρωτοσέλιδο της Bild, με τον πηχυαίο τίτλο «Nein» σβησμένο με κόκκινο μαρκαδόρο, ο Άξελ Σέφερ διεμήνυσε πως η γερμανική Βουλή είναι αντίθετη σε κάθε εκστρατεία που στοχοποιεί άλλες χώρες.

Στην ομιλία του ο βουλευτής του SPD ανέφερε ότι «η απειλή για αποκλεισμό από την Ευρωζώνη και η συζήτηση για Grexit είναι ανοησία», λέγοντας ότι κάτι τέτοιο «θα κατέστρεφε όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την ΕΕ.

«Δεν υπάρχει γερμανική επιβολή επί της Αθήνας ούτε γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη, όλα τα κράτη είναι ισότιμα» ανέφερε ο Άξελ Σέφερ συμπληρώνοντας ότι συνεννόηση μπορεί να υπάρξει «μόνο μέσω αμοιβαίας κατανόησης».

Τόνισε, ακόμη, ότι η επιστροφή της Γερμανίας στην ευρωπαϊκή οικογένεια μετά τον πόλεμο κατέστη δυνατή μόνο επειδή οι εταίροι συνεργάστηκαν μαζί μας και μας άπλωσαν το χέρι.

Αναφερόμενος, επίσης, στη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα «κερδίσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο» μετά το Eurogroup, απάντησε ότι στην Ευρώπη δεν δίνουμε μάχες ούτε κάνουμε πολέμους, αλλά διαπραγματεύσεις και επιτυγχάνουμε συμβιβασμούς, ακόμη και δύσκολους.

in.gr