Παράθυρα/ Ορίζοντας/ Φωτογραφία: Pavlos Vryonides © Buffer Fringe Performing Arts Festival. Aπό το περσινό Φεστιβάλ.

Buffer Fringe 2021

Το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe ξεκίνησε τη διαδρομή του το 2014 με στόχο να υπερβεί φυσικά και ψυχολογικά εμπόδια μέσω της μεταμορφωτικής δύναμης της τέχνης. Το Buffer Fringe παρουσιάζει νέα και πειραματικά έργα καλλιτεχνών από την Κύπρο και το εξωτερικό, προσφέροντας τους μια πλατφόρμα για να αλληλεπιδράσουν με το κοινό, σε ένα πνεύμα πολυπολιτισμικότητας και ειρηνικής συνύπαρξης.

Το περσινό Buffer Fringe ήταν ένα από τα μοναδικά Φεστιβάλ στη Κύπρο και παγκοσμίως που προσαρμόστηκε στις συνθήκες της πανδημίας Covid-19 και υλοποιήθηκε ζωντανά και ψηφιακά. Το Buffer Fringe επιστρέφει το 2021 για 8η συνεχή χρονιά. Θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 8 και 10 Οκτωβρίου 2021 σε όλη την Κύπρο, διεθνώς και διαδικτυακά.

Παραστάσεις, ολοκληρωμένα έργα και έργα εν εξελίξει (works in progress), θα παρουσιαστούν σε ένα τριήμερο συναντήσεων μεταξύ θεατών και καλλιτεχνών από την Κύπρο και το εξωτερικό. Το Φεστιβάλ στηρίζει νέα, συναρπαστικά πρότζεκτ και συνεργασίες, εμπνευσμένα από τη θεματική και του φετινού Φεστιβάλ, «Μετα-τόπιση».

Το Buffer Fringe 2021 θα πραγματοποιηθεί υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ελλάδας Ευαγγέλου σε συνεργασία με τις Δημιουργικές Συντονίστριες Nihal Soğancı και Μαρία Βαρνακκίδου. Οι τρεις τους απαρτίζουν το δημιουργικό και οργανωτικό πυρήνα του Φεστιβάλ, ενώ η ομάδα συμπληρώνεται με τους Διομήδη Κουφτερό στις Επικοινωνίες, και τη Ζωή Κακοτά στη Τεχνική Διεύθυνση.

Το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe αποτελεί μέρος του προγραμματισμού του Σπιτιού της Συνεργασίας, και υλοποιείται από τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας με οικονομική στήριξη από το Active Citizens Fund των EEA & Norway Grants.

Οι συνεργασίες που ξεκίνησαν το 2020, με ντόπιους και διεθνείς οργανισμούς, επεκτείνονται και στο φετινό Φεστιβάλ. Στους εταίρους περιλαμβάνονται: IMPACT, Mağusa Kale Pasaji, SPACE (Ολλανδία), Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ ∣ theYard.Residency και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

Blog: www.bufferfringe.org

After-movie του Buffer Fringe 2020: https://www.youtube.com/watch?v=x9Iq8gKQLg0

Facebook: facebook.com/BufferFringe

Instagram: @bufferfringe

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.