Χ. Ανδρέου: Στο τελικό στάδιο η πειθαρχική διαδικασία για τον Μ. Κατσουνωτό

Η πειθαρχική διαδικασία της Αστυνομίας για την υπόθεση του τέως διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού βρίσκεται στο τελικό στάδιο, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Ο κ. Ανδρέου απαντούσε σε ερώτηση σε σχέση με το θέμα στο περιθώριο εκδήλωσης τιμής προς τις γυναίκες μέλη της Αστυνομίας.

Σχολιάζοντας δηλώσεις της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Άννας Κουκκίδη – Προκοπίου ότι περιμένει ενημέρωση από τον Αρχηγό της Αστυνομίας για το θέμα, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «ήταν ένα ογκωδέστατο μαρτυρικό υλικό που κλήθηκε ο ανώτερος αξιωματικός να μελετήσει».

Πρόσθεσε ότι «είναι στο τελικό στάδιο, στη σύνταξη του τελικού πορίσματος και ενδεχομένως το επόμενο διάστημα το πόρισμα θα σταλεί στον ίδιο τον Αρχηγό για να μελετηθεί κατά πόσο προκύπτουν οποιαδήποτε πειθαρχικά αδικήματα, όπως ήταν και οι οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα».

Υπουργός Δικαιοσύνης: Στόχος να προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι πειθαρχικές διαδικασίες

Στο τέλος της βρίσκεται η διαδικασία εξέτασης για το αν μπορεί και αν πρέπει να γίνει πειθαρχική έρευνα εις βάρος του τέως Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού, όπως ανέφερε σε δηλώσεις της το πρωί της Παρασκευής η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδη-Προκοπίου.

Η Υπουργός, σε δηλώσεις μετά την επίσκεψή της στο Κρατικό Αρχείο, σημείωσε ότι στόχος είναι να προχωρούν από εδώ και στο εξής με γοργούς ρυθμούς οι πειθαρχικές διαδικασίες για μέλη του αστυνομικού σώματος.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, η Υπουργός εξήγησε ότι ενημερώθηκε από τον Αρχηγό της Αστυνομίας ότι «η έρευνα για το αν μπορεί και αν πρέπει να γίνει πειθαρχική έρευνα προχωρά» και ότι «είμαστε στο τέλος της διαδικασίας και πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα έχουμε στα χέρια μας ως στοιχεία». Εξήγησε ότι από το αποτέλεσμα της έρευνας θα κριθεί το τι θα γίνει μετά. «Αυτή τη στιγμή, δεν έχω κάτι συγκεκριμένο και δεν μπορώ να επέμβω και να μάθω τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «θα ενημερωθούμε ως Υπουργείο Δικαιοσύνης από την Αστυνομία, όταν θα υπάρχει ένα συμπέρασμα».

Σε ερώτηση αναφορικά με τη διάρκεια των διαδικασιών για πειθαρχικές έρευνες, είπε ότι οι διαδικασίες πρέπει να γίνονται μέσα σε χρονικά διαστήματα που να μην αφήνουν σκιές στους πολίτες. «Είναι πολύ σημαντικό, το έχει πει και ο Πρόεδρος, το έχω πει και εγώ στο αστυνομικό σώμα», σημείωσε, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι από τώρα και στο εξής, αν και εφόσον υπάρξουν πειθαρχικές διαδικασίες θα γίνονται με γοργούς ρυθμούς και θα είναι αποτελεσματικές, ενώ ευχήθηκε να μην υπάρχουν στο μέλλον πειθαρχικές διαδικασίες ενάντια σε μέλη του αστυνομικού σώματος.

«Έχουμε ενημερωθεί από τον Αρχηγό για όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούν, έχει γίνει μία πρώτη συζήτηση και αυτό που έχω πει και στον ίδιο τον Αρχηγό και σε όλο το αστυνομικό σώμα, είναι ότι αν χρειάζεται αναθεώρηση των διαδικασιών, αυτό θα το κάνουμε», κατέληξε η κ. Κουκκίδη-Προκοπίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy