Χ. Αρμεύτης: Αν δεν υπάρχει μαζικός εμβολιασμός, δεν θα γλιτώσουμε εύκολα από τον κορωνοϊό

Αν δεν υπάρχει μαζικός εμβολιασμός, δεν θα γλιτώσουμε εύκολα από τον κορωνοϊό και θα συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα και τα μέτρα αυτοπροστασίας, τόνισε ο πνευμονολόγος Χάρης Αρμεύτης. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι υπάρχει ανησυχία για την μετάλλαξη του κορωνοϊού, γιατί υπάρχουν πράγματα που δεν τα γνωρίζουν ακόμα.

Πρόσθεσε ότι το νέο στέλεχος του κορωνοϊού αυξάνει την μεταδοτικότητα και ενδεχομένως να οδηγήσει στην αύξηση των μολύνσεων και των αναγκών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Έμμεσα, πρόσθεσε, μπορεί να καταγραφεί αύξηση και στους θανάτους. Ο Χάρης Αρμεύτης τόνισε ωστόσο ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν τίθεται θέμα πανικού.


Επίσης σημείωσε ότι τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού εξακολουθούν να λειτουργούν, λέγοντας ότι η μετάλλαξη δεν φαίνεται να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Όπως είπε, συχνά υπάρχουν μεταλλάξεις στους ιούς και έφερε ως παράδειγμα τον ιό της γρίπης λέγοντας ότι κάθε χρόνο υπάρχει νέο εμβόλιο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μοναχικότητα των ανθρώπων που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στα δημόσια νοσηλευτήρια. Όπως είπε χαρακτηριστικά, άνθρωποι ηλικιωμένοι δεν αντιλαμβάνονται την κατάσταση και θεωρούν ότι τους εγκατέλειψαν τα παιδιά τους, ενώ πολλοί πεθαίνουν μόνοι τους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.