Χ.Χαριλάου: Ανησυχία για τις αυξημένες νοσηλείες – Αρνητικό ρεκόρ στις ΜΕΘ

Φωτογραφία: Κάτια Χριστοδούλου-ΚΥΠΕ

Ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των νοσηλευομένων στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ, λέγοντας ότι τη δεδομένη στιγμή νοσηλεύονται 42 άτομα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.

Επίσης είπε ότι στα δημόσια νοσηλευτήρια νοσηλεύονται συνολικά 290 ασθενείς. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Χαράλαμπος Χαριλάου σημείωσε ότι αναμένεται περαιτέρω αύξηση των νοσηλευομένων στην ΜΕΘ, σημειώνοντας ότι είναι άτομα που έχουν διπλάσιο χρόνο διαμονής από ότι σε ένα κοινό θάλαμο που είναι γύρω στις 14 ημέρες.

Είπε ότι προς το παρόν είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση αλλά σημείωσε ότι δεν υπάρχει εφησυχασμός, από τη στιγμή που είναι υψηλό το ιικό φορτίο στην κοινότητα.

Επίσης ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα γίνονται εισαγωγές ατόμων άνω των 70 ετών ενώ εξέφρασε ανησυχία και για τα κρούσματα που εντοπίζονται σε οίκους ευγηρίας καθώς αυτά τα άτομα χρίζουν περαιτέρω νοσηλείας.


Ακόμα αναφέρθηκε στις εισαγωγές νέων ατόμων. Παράλληλα ο κ. Χαριλάου είπε ότι άνοιξαν χθες άλλες κλίνες στο Νοσοκομείο Λευκωσίας ενώ έχει λειτουργήσει και πάλι η ΜΕΘ 3 που είναι στην τραπεζαρία του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ακόμα ανέφερε ότι αύριο θα λειτουργήσουν άλλοι δυο θάλαμοι στην Πάφο και αναμένεται να φτάσουν συνολικά στις 350 κλίνες.

Επίσης είπε ότι δεν έγιναν ανακλήσεις αδειών του προσωπικού προς το παρόν, σημειώνοντας ότι υπήρξε προθυμία από επαγγελματίες υγείας για να εργαστούν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.