Χ.Χριστόφιας: Με ελλειμματικά κονδύλια και χωρίς Εκτελεστικό Διευθυντή ο ΟΝΕΚ

«Όταν τον περασμένο Φεβρουάριο συζητούσαμε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας τον προϋπολογισμό του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου εκφράσαμε έντονες ανησυχίες για το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε για έγκριση από την Βουλή ήταν ελλειμματικός», τονίζει σε γραπτή δήλωση ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστόφιας.

Αναλυτικά:

«Τόσο το Υπουργείο Παιδείας, όσο και το Υπουργείο Οικονομικών μας διαβεβαίωναν ότι θα κατατίθετο συμπληρωματικός προϋπολογισμός, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την επιχορήγηση νεολαιίστικων και φοιτητικών δράσεων.


Δυστυχώς, οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν. Στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό που ψήφισε η Βουλή την περασμένη Πέμπτη δεν περιλαμβάνεται ούτε σεντ για τον ΟΝΕΚ.

Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται να αναφέρω ότι τα κονδύλια που προβλέπονται στον προϋπολογισμό του ΟΝΕΚ για το 2022 για τη χρηματοδότηση συντονιστικών σωμάτων και του προγράμματος φοιτητές σε δράση ανέρχονται στο συμβολικό ποσό των €17, ενώ το κονδύλι για τις πρωτοβουλίες νέων είναι μειωμένο σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές. Το συνολικό ποσό που αποκόπηκε ξεπερνά τις €600.000!

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας όπως άμεσα αποστείλει τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για τον ΟΝΕΚ, ώστε να ψηφιστεί στην τελευταία συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής στις 14 Ιουλίου. Διαφορετικά θα φέρει ακεραία την ευθύνη για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στην πραγματοποίηση δράσεων προς όφελος της νεολαίας και των φοιτητών μας.


Επίσης, πρόβλημα δημιουργείται και από το γεγονός ότι εδώ και ένα και πλέον χρόνο δεν έχει πληρωθεί η θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή του ΟΝΕΚ μετά την παραίτηση του κ. Μενέλαου Μενελάου τον Μάρτιο του 2021.

Με ερώτηση που απέστειλα προς τον αρμόδιο υπουργό, μέσω των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, ζητώ όπως η Βουλή ενημερωθεί για ποιο λόγο δεν έχει πληρωθεί η θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή και πότε αναμένεται η πλήρωση της».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.