Χ.Χριστοφίδης: Αποκλεισμένοι οι κάτοικοι του Πύργου Τηλλυρίας – Να εντείνει τις προσπάθειες η κυβέρνηση

Σε δήλωση σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι του Πύργου Τηλλυρίας, προχώρησε ο Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λευκωσίας – Κερύνειας, Χρίστος Χριστοφίδης.

Αναλυτικά:

Ενώ το καθεστώς στα κατεχόμενα επέτρεψε τελικά τη διέλευση Τουρκοκυπρίων εργαζομένων προς τις ελεύθερες περιοχές με την προϋπόθεση να έχουν rapid test, το μέγιστο μία εβδομάδα πριν, την ίδια στιγμή δεν επιτρέπει στους Ελληνοκύπριους τη διέλευση από τα οδοφράγματα με τους ίδιους όρους.

Έχουμε πολλές φορές επισημάνει ότι οι κάτοικοι του Πύργου Τηλλυρίας είναι τους τελευταίους μήνες ουσιαστικά αποκλεισμένοι αφού η πρόσβαση που αρκετοί κάτοικοι πρέπει να έχουν προς τη Λευκωσία είναι πλέον πολύωρη και επικίνδυνη, κυρίως μέσω Τροόδους. Υπάρχουν κάτοικοι που εργάζονται στη Λευκωσία και μετακινούνται καθημερινά, μαθητές που πρέπει να έρχονται καθημερινά στη Λευκωσία και κάτοικοι που πρέπει να επισκέπτονται τη Λευκωσία για ιατρικούς λόγους.

Δυστυχώς, τα απαράδεχτα μέτρα του καθεστώτος δημιουργούν τεράστιες δυσκολίες σε εκατοντάδες συμπατριώτες μας. Καλούμε την Κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες της προς την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών ούτως ώστε να επιτραπεί η διέλευση των κατοίκων του Πύργου με τους ίδιους όρους.

Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα και τις προσπάθειες των κατοίκων του Πύργου Τηλλυρίας και των γειτονικών χωριών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.