Χ.Χριστοφίδης για Προδρόμου: «Το γινάτι του για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο αποτελεί παιδαγωγικό έγκλημα»

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

«Στην αρχή της νέας σχολικής χρονιάς εγγράψαμε κατεπειγόντως το θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής. Κατά τη συζήτηση όλα τα κόμματα πλην του Συναγερμού, οι Εκπαιδευτικοί μέσω της ΟΕΛΜΕΚ, οι μαθητές μέσω της ΠΣΕΜ και η Συνομοσπονδία Γονέων, ζητούσαν πιεστικά από τους κυβερνώντες μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες να αναστείλουν τις εξετάσεις ανά τετράμηνο», ανέφερε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και επικαφαλής του τομέα Παιδείας, Χρίστος Χριστοφίδης.

Όπως τόνισε ο κ. Χριστοφίδης, «δυστυχώς οι κυβερνώντες, σε ένα ακόμα ρεσιτάλ αυταρχισμού και ετσιθελισμού, δεν λαμβάνουν υπόψη κανένα. Ούτε τους καθηγητές, ούτε τους μαθητές, ούτε τους γονείς, ούτε τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου».


«Σε μια χρονιά που οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με μαθησιακά κενά λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία, σε μια χρονιά η οποία διεξάγεται με πολλά προβλήματα και απουσίες λόγω της πανδημίας, σε μια χρονιά που οι τελειόφοιτοι μαθητές θα υποχρεωθούν να δώσουν σε πέντε μήνες τρεις καθοριστικές εξετάσεις για το μέλλον τους, το γινάτι του Υπουργού Παιδείας αποτελεί παιδαγωγικό έγκλημα», πρόσθεσε.

«Καλούμε για ακόμα μια φορά τους κυβερνώντες να ακούσουν επιτέλους τις φωνές απόγνωσης των μαθητών, των καθηγητών, των εκπαιδευτικών και όλων των κομμάτων πλην του Συναγερμού και να αναβάλουν για φέτος τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, ιδιαίτερα για την τρίτη Λυκείου», κατέληξε ο κ. Χριστοφίδης.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.