Η κυβέρνηση Αναστασιάδη κούρεψε τα εισοδήματα εκπαιδευτικών μέχρι και 35% μετατρέποντας τους σε αυτοεργοδοτούμενους μέσω της αγοράς υπηρεσιών, τόνισε στον Άστρα ο επικεφαλής του γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

Όπως ανέφερε, οι άνθρωποι αυτοί ζουν με μισθό 500 ευρώ το μήνα, χωρίς κοινωνικές ασφαλίσεις και χωρίς εισοδήματα τις περιόδους που δεν εργάζονται.

Χαρακτήρισε ως παράνομη και εντελώς απαράδεκτη την πολιτική Αναστασιάδη στο θέμα αυτό και υπογράμμισε ότι με την εκλογή Σταύρου Μαλά θα τερματιστεί η παράνομη αγορά εργασίας και οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα επανέλθουν στο παλιό καθεστώς.

Ο κ. Χριστοφίδης σημείωσε επίσης την αντεργατική συμπεριφορά των κυβερνώντων και το ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας λαμβάνει αποφάσεις που αφορούν γενικά τους εκπαιδευτικούς, , όπως τους εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου, χωρίς να διαβουλεύεται μαζί τους.
Κάλεσε τους εκπαιδευτικούς στις 28 Ιανουαρίου να προβληματιστούν και να αποφασίσουν για το ποιος βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό τους και ποιος τους έχει κουρέψει τις ζωές τους και να πράξουν ανάλογα.