Χ.Χριστοφίδης: Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ανθρωπιστικό θέμα στο «Πουρνάρα»

Η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα ανθρωπιστικό θέμα με τις ενέργειες της στο κέντρο φιλοξενίας «Πουρνάρα», τόνισε στον Άστρα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση, ανέφερε ότι με λανθασμένο και ανεύθυνο τρόπο, η κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει σε ένα χώρο που μπορεί να φιλοξενεί 600 ανθρώπους, 2,5 – 3 χιλιάδες αιτητές ασύλου, με κάποιους εξ’ αυτών να διαμένουν εκεί για πολλούς μήνες.


Εξήγησε ότι άνθρωποι μένουν κυριολεκτικά στο δρόμο και εκτός Πουρνάρα, αναζητώντας τροφή, ρουχισμό και ξύλα για να ζεσταθούν από τις κατοικημένες περιοχές.

Ο κ. Χριστοφίδης είπε ότι εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον να μη δημιουργηθούν προβλήματα, προσθέτοντας ότι αν δεν γίνει μετακίνηση πληθυσμού δεν θα λυθεί το ζήτημα.

Σε ότι αφορά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με το κοινοτικό συμβούλιο της Κοκκινοτρυμιθιάς, ανέφερε ότι διαπιστώθηκε ότι όντως είναι δύσκολη η κατάσταση και για τους κατοίκους των γύρω χωριών.


Τόνισε ότι η αστυνόμευση στην περιοχή πάσχει, λέγοντας μάλιστα ότι είναι ανεπίτρεπτο ο Υπουργός Εσωτερικών να τοποθετεί συρματοπλέγματα στον Αστρομερίτη με τη δικαιολογία ότι είναι σημείο διέλευσης, αλλά να απομακρύνει τον Αστυνομικό σταθμό από την περιοχή.

Ο Χρίστος Χριστοφίδης ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ θα θέσει ζήτημα ενίσχυσης της αστυνόμευσης στον Αστυνομικό Διευθυντή της Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.