Ο Χ.Χριστοφίδης απαντά στις επικρίσεις: «Κανένας συμβιβασμός με τη διχοτόμηση» (ηχητικό)

«Προέρχομαι από ένα κόμμα και ένα πολιτικό χώρο που έδωσε όλες του τις δυνάμεις για αποτροπή της διχοτόμησης», ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ και επαρχιακός γραμματέας Λευκωσίας-Kερύνειας, Χρίστος Χριστοφίδης.

Διαβάστε επίσης: 

Στεφάνου για κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ: «Μέσα σε 48 ώρες ξεγυμνώθηκαν εντελώς»

Αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχτηκε από κυβερνητικούς κύκλους σχετικά με  ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο κ. Χριστοφίδης είπε χαρακτηριστικά ότι «έχω πει πολλές φορές, το να προτείνουν Ελληνοκύπριοι την παράδοση της μισής Κύπρου στην Τουρκία, είναι προδοσία και υποθηκεύει το μέλλον ολόκληρης της Κύπρου».

Πρόσθεσε επίσης ότι «αν η συζήτηση για δύο κράτη δεν είναι προδοσία, στο δικό μου αξιακό σύστημα, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους.

Ο κ. Χριστοφίδης σημείωσε ότι έχουμε χάσει το μέτρημα με τις μαρτυρίες ανθρώπων που ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συζήτησε μαζί τους για λύση δύο κρατών. Πρόσθεσε ότι «ακούσαμε και τον αναπληρωτή Πρόεδρο του Συναγερμού να μας πλασάρει τον λεγόμενο Νέο Ρεαλισμό, παραπέμποντας στην οριστικοποίηση της διχοτόμησης».

Επιπλέον, ο κ. Χριστοφίδης υπογράμμισε ότι οι λέξεις κλέφτης και προδότης στην ανάρτησή του, δεν αναφέρονταν σε κανένα πρόσωπο. «Όλοι όμως αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για τον Νίκο Αναστασιάδη. Αυτό από μόνο του έπρεπε να τους προβληματίσει», πρόσθεσε αναφερόμενος στην κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Συμπλήρωσε επίσης ότι δεν υπάρχει «κανένας συμβιβασμός με τα δύο κράτη και τη διχοτόμηση. Δεν είναι ούτε ξέσπασμα, ούτε τραμπουκισμός όπως επιχειρούν να το παρουσιάσουν κάποιοι. Είναι πολιτική θέση».

Όπως είπε, κάποιοι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από τα ρεζιλίκια του κ. Αναστασιάδη, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το ποιοι έχουν χρυσαυγίτες στο κόμμα τους και ποιοι συνεργάζονται με το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο – το ΕΛΑΜ – νομιμοποιώντας τους φασιστοναζί είναι πολύ καλά γνωστό».

Το ηχητικό με όλα όσα είπε ο κ. Χριστοφίδης:

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.