Χ.Χριστοφίδης: Σημαντικό πρόβλημα στην οικονομία αν οι κυβερνώντες «τουμπάρουν» την πρόταση για ΦΠΑ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Αν οι κυβερνώντες θέλουν να «τουμπάρουν» την πρόταση του ΑΚΕΛ για άμεση μείωση του ΦΠΑ από το 19% στο 9% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, θα έρθουν σε αντιπαράθεση με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, καθώς όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, στηρίζουν την πρόταση του ΑΚΕΛ επισήμανε ο Χρίστος Χριστοφίδης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ τόνισε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, οι κυβερνώντες θα δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στην κυπριακή οικονομία, θα οδηγήσουν σημαντικά κομμάτια του πληθυσμού στη φτώχεια και στην ανέχεια και θα έχουν την αποκλειστική ευθύνη.

Σχετικά με την εισήγηση της ΔΗΠΑ για μείωση του ΦΠΑ στο 5% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, έκανε λόγο για επικοινωνιακή διαχείριση.

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε επίσης ότι μέχρι αύριο είναι το deadline στην συμβουλευτική επιτροπή της ΕΕ για το ΦΠΑ για να τεθούν τα αιτήματα των διαφόρων κυβερνήσεων και λάβει η Επιτροπή τις τελικές της αποφάσεις.

Α.Τρυφωνίδης: Δεν είναι επικοινωνιακό τέχνασμα η εισήγηση της ΔΗΠΑ 

Δεν είναι επικοινωνιακό τέχνασμα η εισήγηση της ΔΗΠΑ για μείωση του ΦΠΑ σε 5% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για 6 μήνες απάντησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Παράταξης Αλέκος Τρυφωνίδης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ανέφερει ότι από τον Σεπτέμβριο είχαν προβλέψει το πρόβλημα με την αύξηση των τιμών και το είχαν θέσει ενώπιον των αρμοδίων Υπουργών αλλά και κατά τη συζήτηση των προϋπολογισμών.

Αναφερόμενος στην πρόταση του ΑΚΕΛ για άμεση μείωση του ΦΠΑ από το 19% στο 9% στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ο κ. Τρυφωνίδης είπε ότι δεν ερωτήθηκαν για το αν θα συνυπέγραφαν την πρόταση η οποία όπως είπε κινείται προς την ορθή κατεύθυνση.

Είπε ότι υπάρχει η επιλογή να γίνει τροπολογία επί της πρότασης αλλά δε θέλησε να πει τι προτίθεται να κάνει η ΔΗΠΑ όταν οδηγηθεί το νομοσχέδιο ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής.

Πρόσθεσε δε ότι θα συνεργαστούν με τα υπόλοιπα κόμματα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.