Χ.Έλληνας για Φον Ντερ Λάιεν: «Επικεντρώθηκε στις εύκολες επιλογές…»

Δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις εξαγγελίες της Προέδρου της Κομισιόν ο ειδικός σε ζητήματα υδρογονανθράκων Χαράλαμπος Έλληνας, καθώς όπως ανέφερε, η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δεν μπήκε όσο έπρεπε στα βαθιά.

Μιλώντας στη Μεσημβρινή έκδοση, ο κ. Έλληνας υποστήριξε ότι η Πρόεδρος της Κομισιόν διάλεξε και επικεντρώθηκε στις εύκολες επιλογές και άφησε για το μέλλον τις δύσκολες αποφάσεις όπως είναι το ζήτημα της αποσύνδεσης της τιμής του ρεύματος, μεταξύ του κόστους του φυσικού αερίου και των ΑΠΕ, κάτι που θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς.

Την ίδια ώρα εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ευρωπαίοι πολίτες είναι σε αρκετά καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή καθώς οι αποθήκες φυσικού αερίου είναι σχεδόν γεμάτες με φυσικό αέριο, ωστόσο προειδοποίησε ότι εάν στην περίπτωση που έρθει βαρυχειμωνιά, η ΕΕ λάβει μέτρα που θα αναγκάσουν τη Μόσχα να αποκόψει πλήρως την παροχή αερίου, τότε τα πράγματα για τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά θα γίνουν πολύ δύσκολα.

Ο κ. Έλληνας τόνισε ότι χθες η Πρόεδρος της Επιτροπής απέφυγε να αναφερθεί σε μέτρα τα οποία θα αναγκάσουν τη Ρωσία να προχωρήσει σε πλήρη αποκοπή του φυσικού αερίου, προσθέτοντας ότι η ιδέα για πλαφόν στην τιμή του αερίου σιγά σιγά φαίνεται να ξεχνιέται και να μην προχωρεί.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy