Χ.Έλληνας: Το πλαφόν και η απαγόρευση εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου στην ΕΕ θα επιφέρει αστρονομικές αυξήσεις

Το πλαφόν στην πώληση ρωσικού πετρελαίου που πωλείται δια θαλάσσης στις χώρες της Δύσης δεν πρόκειται να επιφέρει δραστικές επιπτώσεις στη Ρωσία προς το παρόν, εκτίμησε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο εμπειρογνώμονας Χαράλαμπος Έλληνας.

Εξήγησε ότι δεν επηρεάζεται η πώληση ρωσικού πετρελαίου προς την Κίνα και την Ινδία που αυτή τη στιγμή πωλείται προς 60 δολάρια το βαρέλι.

Πρόσθεσε επίσης ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν μπορούν, λόγω της απόφασης των G7, να ασφαλίσουν τα πλοία που μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο στην τιμή των 60 δολαρίων το βαρέλι.

Ο κ.Έλληνας επισήμανε ότι εάν η Ρωσία εφαρμόσει την απειλή και διακόψει την πώληση ρωσικού πετρελαίου, τότε η τιμή του θα αυξηθεί διεθνώς.

Πρόσθεσε επίσης ότι δυστυχώς χθες ο ΟΠΕΚ αποφάσισε αντί να αυξήσει, να διατηρήσει τις περικοπές στην παραγωγή του πετρελαίου πράγμα που σημαίνει ότι οι τιμές διεθνώς θα παραμείνουν στα ύψη.

Εκτίμησε επίσης ότι με το 2023 θα αρχίσει να συνέρχεται και η οικονομία της Κίνας, καθώς μειώνονται τα κρούσματα κορωνοϊού, οπότε, είπε, θα αρχίσει να αυξάνεται και η ζήτηση πετρελαίου.

Πρόσθεσε ότι αυτό σημαίνει και αστρονομική αύξηση των τιμών, η οποία όπως εκτίμησε ο κ. Έλληνας, δυστυχώς, θα κρατήσει τρία με τέσσερα χρόνια.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy