Χ.Έλληνας: Βλακώδες το εγχείρημα επιβολής πλαφόν στο ΦΑ – Δεν υπάρχει βασικός ευρωπαϊκός σχεδιασμός

«Η χθεσινή αποτυχία των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ να πάρουν αποφάσεις για την ενεργειακή κρίση έδειξε ότι όλα γίνονται βεβιασμένα, χωρίς να τα σκέφτονται σοβαρά»

Η χθεσινή αποτυχία των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ να πάρουν αποφάσεις για την ενεργειακή κρίση έδειξε ότι όλα γίνονται βεβιασμένα, χωρίς να τα σκέφτονται σοβαρά, αλλά και ότι ενεργούν πολύ αργά, καθώς και ότι δεν υπάρχει βασικός ευρωπαϊκό σχεδιασμός, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο εμπειρογνώμονας, Χαράλαμπος Έλληνας.

Εκτίμησε επίσης ότι δεν είναι σίγουρο πως οι αποφάσεις που θα λάβουν οι υπουργοί ενέργειας της ΕΕ δεν θα έχουν αρνητικά συνεπακόλουθα. Χαρακτήρισε βλακώδες το εγχείρημα επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου διότι κάτι τέτοιο, είπε, θα οδηγήσει αμέσως σε περικοπές από την Ρωσία η οποία πουλεί ήδη στην ανατολή.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Έλληνας, «αυτοί μιλούν αλλά το πρόβλημα τρέχει και η Ευρώπη δεν προλαβαίνει», ενώ κράτη όπως η Γερμανία αυξάνει τη χρήση κάρβουνου και φτιάχνει μονάδες ηλεκτρισμού με χρήση πετρέλαιού, ενώ η Ελλάδα πάει πίσω στη χρήση λιγνίτη.

Κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει το μήνυμα ότι τα υπερκέρδη πρέπει να φορολογηθούν, αλλά πρόσθεσε, φαίνεται πως τα παράτησε και αφήνει τα πράγματα για τη νέα κυβέρνηση.

Ο κύριος Έλληνας τόνισε ότι η Κύπρος δεν θα μείνει έξω από αυτά τα προβλήματα που προκαλεί η ενεργειακή κρίση. Όπως ανέφερε, αυτά θα έρθουν να μας καταπλακώσουν καθώς η Ευρώπη θα μπει σε ύφεση και αυτό θα επηρεάσει και την Κύπρο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy