Χ. Ερωτοκρίτου στον Άστρα: Δεν αναμένεται θετική εξέλιξη από την τριμερή

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου


Καμία θετική εξέλιξη αναμένεται από την τριμερή συνάντηση του Βερολίνου, εκτιμά το ΔΗΚΟ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, είπε ότι το κόμμα της εκτιμά πως οι διαπραγματεύσεις κάτω από οποιαδήποτε μορφή πιέσεων δε μπορούν να έχουν καλά αποτελέσματα για την Ελληνοκυπριακή πλευρά.

Αν υπάρχουν ελπίδες για θετικές εξελίξεις από την τριμερή σε κάποιους στην Ελληνοκυπριακή πλευρά, αυτοί παραμένουν σε επίπεδο ευσεβών πόθων, υποστήριξε η κα Ερωτοκρίτου.

Σημείωσε ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά έπρεπε να εστιάσει στην κορύφωση της αντίδρασης της σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο κατά των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Η κα Ερωτοκρίτου εκτίμησε ότι είναι δύσκολο να αρνηθεί η Ελληνοκυπριακή πλευρά την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για συνάντηση, αλλά θα έπρεπε να δημιουργήσει ένα κλίμα τέτοιο που να εστιάζεται στην άρση της Τουρκικής προκλητικότητας και όχι στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό.

Όταν δεν υπάρχει συντεταγμένη στρατηγική που να συνυπολογίζει και την επόμενη μέρα της τριμερούς και της πενταμερούς, η κατάληξη θα είναι πολύ αρνητική την Ελληνοκυπριακή πλευρά και θα έρθει πιο κοντά το φάσμα του αδιεξόδου, κατέληξε η κα Ερωτοκρίτου.