Χ. Γεωργιάδης: Ζήτησε να παραχωρηθούν διαβατήρια παράτυπα σε αιτητή και τη σύζυγό του

Στην παραδοχή ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για τα διαβατήρια ότι είχε συνάντηση
ως υπουργός Οικονομικών με όλους τους μεγάλους επενδυτές, προχώρησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών και Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Μύρων Νικολάτος, παρουσίασε επιστολή στην οποία ο Χάρης Γεωργιάδης ζητούσε να παραχωρηθούν διαβατήρια παράτυπα σε αιτητή και τη σύζυγό του.

Διαβάστε επίσης:

Χ.Γεωργιάδης ενώπιον της Ερευνητικής : Δεν δήλωνε κανένας σύγκρουση συμφερόντων

Όπως υποστήριξε, οι συναντήσεις δεν έγιναν κατ’ ανάγκη τη χρονική περίοδο που εξεταζόταν η αίτησή τους από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, ο Χάρης Γεωργιάδης αναφέρθηκε στους επενδυτές του καζίνο resort με τους οποίους είχε επαφές, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν είχε συναντήσεις με πρόσωπα που αγόραζαν μια κατοικία ή ένα διαμέρισμα.

Εισήγηση Χ. Γεωργιάδη για παράτυπη παραχώρηση διαβατηρίου σε επενδυτή και την σύζυγό του

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο πρόεδρος της επιτροπής Μύρων Νικολάτος, παρουσίασε επιστολή την οποία απέστειλε ο Χάρης Γεωργιάδης προς τον Υπουργό Εσωτερικών, στην οποία έλεγε ότι παρόλο που ο αιτητής δεν ικανοποιούσε όλες τις πρόνοιες του προγράμματος, θα μπορούσε να του δοθεί διαβατήριο. Στην εν λόγω επιστολή, ο κ. Γεωργιάδης, εισηγήθηκε να παραχωρηθεί διαβατήριο και στη σύζυγο του αιτητή, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν μέτοχος πουθενά.

Ερωτηθείς για το αν γνώριζε περιπτώσεις που δόθηκαν διαβατήρια κατά παράβαση των προϋποθέσεων του νόμου και των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Χάρης Γεωργιάδης απάντησε ότι δεν πρόκειται για παραβάσεις αλλά παρεκκλίσεις.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy