Χ. Κυπρή: Υπάρχει ένα παραθυράκι ακόμα και στις κλίνες για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Αν οι κοινές κλίνες στους θαλάμους COVID στις οποίες νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό φτάσουν τις 300, που είναι το πλάνο που έχει η επιχειρησιακή ομάδα του ΟΚΥΠΥ, τότε θα δουν πως θα το διαχειριστούν και αν θα πρέπει υπάρξουν άλλες κλίνες ή αν θα πρέπει το κράτος να πάρει αποφάσεις για περιοριστικά μέτρα τόνισε ο υπεύθυνος για ασθενείς με COVID στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Χρίστος Κυπρή είπε ότι υπάρχει ένα παραθυράκι ακόμα και στις κλίνες για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, παρόλο που είναι αρκετοί οι διασωληνωμένοι. Σημείωσε ότι όλοι οι ασθενείς με COVID παρακολουθούνται από τους προσωπικούς ιατρούς και είναι αυτοί που θα εκτιμήσουν κατά πόσο ο ασθενής τους θα χρειαστεί εισαγωγή.


Επίσης είπε ότι δεν υπήρξε μέχρι στιγμής πρόβλημα με τις κλίνες απλά όπως ανέφερε σε κάποιες περιπτώσεις έπρεπε οι ασθενείς να περιοριστούν στο σπίτι μέχρι να αδειάσουν κλίνες βραχείας νοσηλείας. Τόνισε όμως ότι ποτέ δεν έμεινε ασθενής σπίτι που να χρίζει άμεσης εισαγωγής.

Επίσης ο κ. Κυπρή τόνισε ότι ο μέσος όρος ηλικίας έχει πέσει λέγοντας παράλληλα ότι πολλά νεαρά άτομα καθυστερούν να προσέλθουν στα δημόσια νοσηλευτήρια. Υπέδειξε ότι μόλις διαπιστώσουν ότι είναι θετικοί πρέπει να έχουν συχνή επικοινωνία με τον γιατρό τους. Ο κ. Κυπρή τόνισε ακόμα ότι ο εμβολιασμός είναι η άμεση λύση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.