Χ.Νικολάου για έκθεση κατάστασης περιβάλλοντος: «Αποτυχία της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ»

«Η έκθεση για την κατάσταση του περιβάλλοντος στον τόπο μας που δημοσιεύτηκε για το έτος 2020 έρχεται να επιβεβαιώσει τα όσα έχει παραθέσει το ΑΚΕΛ σχετικά με την ανεπάρκεια της κυβέρνησης στα ζητήματα περιβάλλοντος είναι πραγματικότητα», τονίζει η Επικεφαλής του Τομέα Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Κ.Ε του ΑΚΕΛ, Χριστίνα Νικολάου.

Αναλυτικά:

«Όσο και να θέλει αρμόδιος Υπουργός,  Κος Καδής  να μιλά για επιτυχίες επί θητείας του στο Υπουργείο, δυστυχώς τα αποτελέσματα και τα στοιχεία τον διαψεύδουν. Η έκθεση καταγράφει την αποτυχία της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ να επιτύχει τους στόχους μας σε ότι αφορά την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ έτσι ώστε να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων, με έντονη ανησυχία ότι αυτό δεν πρόκειται να επιτευχθεί αν η Κύπρος δεν λάβει μέτρα,  έως το τέλος του 2023.

Επιπρόσθετα η έκθεση καταγράφει ότι η διαχείριση αποβλήτων στην Κύπρο υστερεί αρκετά του μέσου όρου της ΕΕ. Συγκεκριμένα, στην Κύπρο, μόνο το 18% των αποβλήτων ανακυκλώνεται, έναντι του 44% στην ΕΕ. Το ΑΚΕΛ έχει επισημάνει τα τελευταία χρόνια την απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τη διαχείριση των αποβλήτων από την κυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ. Στην έκθεση καταγράφεται επίσης επιδείνωση σε ότι αφορά τη χρήση υδάτων και σε διάφορους άλλους τομείς, όπως ο περιβαλλοντικός θόρυβος κ.α.

Συνεπώς το  αρμόδιο Υπουργείο και η κυβέρνηση έχουν υποχρέωση να προβούν σε όλα εκείνα τα μέτρα που θα διαφυλάξουν το περιβάλλον με πραγματικά έργα και πράξεις και όχι με δελτία τύπου».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.