Χ.Παντελίδης: «Πρόσθεσε ακόμα ένα λιθάρι στην αναξιοπιστία του ο ΠτΔ» – «Να καθοριστεί το πλαίσιο λύσης», λέει ο Κ.Ευσταθίου

Δεν έφτανε η τουρκική αδιαλλαξία, ο πρόεδρος Αναστασιάδης φρόντισε να προσθέσει ακόμα ένα μεγάλο λιθάρι στην αναξιοπιστία του ιδίου, που πλήττει την Κυπριακή Δημοκρατία ανέφερε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ σημείωσε ότι η γραπτή δήλωση του προέδρου μπουρδουκλώνει μέρος των προνοιών μιας λύσης ομοσπονδίας και προκαλεί τεράστια προβλήματα. Πρόσθεσε ότι προκαλεί καχυποψία η κίνηση του προέδρου Αναστασιάδη, σε μια περίοδο που προσπαθεί η Τουρκία να επιβάλει λύση δυο κρατών, να βγαίνει και να στοχοποιεί το ενιαίο κράτος που προβλεπόταν το 1960 αλλά και την ομοσπονδία.

Όπως είπε ο κ. Παντελίδης, μπορεί αυτό να χρησιμοποιηθεί από κάποιους ως έμμεση διαδικασία πλασαρίσματος του κλεισίματος του κυπριακού μέσω διχοτόμησης δυο κρατών. Επίσης κατηγόρησε τον πρόεδρο Αναστασιάδη ότι δεν έχει πλάνο για το τι θα γίνει, ενώ σημείωσε ότι στο επίκεντρο είναι οι αντιφατικές δηλώσεις του προέδρου Αναστασιάδη που θα μας οδηγήσουν σε επικίνδυνα μονοπάτια. Σημείωσε ακόμα ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος στο να δικαιολογούνται δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη οι οποίες κάνουν ζημιά.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου ανέφερε ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο πρόεδρος Αναστασιάδης έριξε «πυροτέχνημα» ή αν είναι πρόταση τελικά η επιστροφή στο Σύνταγμα του 1960. Σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις Αναστασιάδη να μη γνωρίζει ο κόσμος τι ακριβώς ήθελε να πει ο πρόεδρος. Επίσης είπε ότι την υστάτη πρέπει να καθοριστεί πλαίσιο λύσης του κυπριακού.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.