Χ.Παντελίδης: «Τα Η.Ε έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στο Κυπριακό»

Αμερόληπτα και όχι ουδέτερα θα πρέπει να ενεργήσουν τα Η.Ε τα οποία έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κυπριακό, σχολίασε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο κ. Παντελίδης τόνισε ότι η ουδετερότητα και απροθυμία των Η.Ε να αγγίξουν την ουσία των ζητημάτων, επιτρέπουν στην τουρκική πλευρά να μιλά για 2 κράτη και για διαδικασίες που είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχουν προοπτική.

Εκτίμησε ότι τον τελευταίο καιρό τα Η.Ε προβαίνουν σε κινήσεις απλώς για να υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι κάτι κινείται στο κυπριακό, και αυτό φάνηκε και από το γεύμα στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Παντελίδης έψεξε το γεγονός ότι τα Η.Ε δεν επιρρίπτουν ευθύνη στην τουρκική πλευρά η οποία με την στάση της οδηγεί σε βραχυκύκλωμα την όλη διαδικασία .

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να χαράξει μια νέα στρατηγική στο κυπριακό, να προχωρήσει με την περαιτέρω αξιοποίηση των 5 μονίμων-μελών του Σ.Α και να κάνει εκστρατεία στο επίπεδο της Ε.Ε. Κάλεσε επίσης σε ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.