Χ. Πιττοκοπίτης: Προσοχή στα δικαιώματα του προσωπικού των αεροδρομίων – Στην ανεργία οι Κύπριοι πιλότοι

Το αυτεπάγγελτο θέμα με τα προβλήματα που παρατηρούνται κατά τη μεταφορά του υφιστάμενου προσωπικού το οποίο εργάζεται σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών στα αεροδρόμια Πάφου και Λάρνακας – οι συμβάσεις των οποίων έχουν λήξει ή λήγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα – στις νέες εταιρείες που έχουν κερδίσει τις σχετικές προσφορές, συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών που διεξήχθη στην Αίθουσα Κερύνεια στο Συνεδριακό Κέντρο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, βουλευτή του ΔΗΚΟ Πάφου Χαράλαμπο Πιττοκοπίτη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο  κ. Πιττοκοπίτης ανέφερε πως στη σημερινή συνεδρία έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων, σημειώνοντας πως το θέμα παραμένει ανοικτό, διότι, όπως είπε, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ των συντεχνιών της Hermes και της νέας εταιρείας που κέρδισε την προσφορά για παροχή υπηρεσιών για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο κ. Πιττοκοπίτης ανέφερε πως η Επιτροπή  Μεταφορών της Βουλής κάλεσε τους εμπλεκόμενους να επιδείξουν την μέγιστη προσοχή, σοβαρότητα και συναίνεση, γιατί, όπως είπε, δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση, να έχουμε απεργίες και κλείσιμο των αεροδρομίων Πάφου και Λάρνακας αλλά και από την άλλη δεν θα δεχτούν θυματοποίηση των εργαζομένων.

Έχει  δοθεί χρόνος σημείωσε, για συνέχιση των διαβουλεύσεων και έχει οριστεί η τελική τοποθέτηση την ερχόμενη Πέμπτη στην συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως στη σημερινή συνεδρία συμμετείχαν τα Υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας καθώς και η διαμεσολαβήτρια εταιρεία Hermes, η εταιρεία που κέρδισε τον διαγωνισμό για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς επίσης και οι συντεχνίες του προσωπικού σε μια προσπάθεια να μην υπάρξει οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην εξυπηρέτηση του κοινού αλλά πρωτίστως να μην επηρεαστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στο αεροδρόμιο Πάφου.

“Άνεργοι Κύπριοι πιλότοι”

Στο μεταξύ, με την εγγραφή αυτεπάγγελτης εξέτασης που αφορά την άμεση ανάγκη η Κυβέρνηση να στηρίξει τους άνεργους Κύπριους πιλότους για να μην απολέσουν την άδεια άσκησης του επαγγέλματος τους προχώρησε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Ο κ. Πιττοκοπίτης τόνισε το γεγονός ότι ο τομέας των αερομεταφορών ένεκα της πανδημίας έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα η πλειονότητα των Κύπριων πιλότων να χάσουν την δουλειά τους και να αναγκαστούν να περάσουν στην ανεργία χωρίς κανένα επίδομα ή βοήθημα από το κράτος. Αυτό με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα των επαγγελματικών τους εξετάσεων καθώς και τις ιατρικές τους εξετάσεις, είπε ενώ, μεταξύ άλλων, σημείωσε το γεγονός ότι οι εξετάσεις αυτές είναι αναγκαίες για την διατήρηση της άδειας πιλότου.

“Παράταση δύο χρόνων στα αυτοκίνητα ενοικιάσεως”

Επίσης στο πλαίσιο της σημερινής συνεδρίας ο κ. Πιττοκοπίτης είπε ότι συζητήθηκε και η πρόταση νόμου όσον αφορά τα αυτοκίνητα ενοικιάσεως. Σύμφωνα με τον κ. Πιττοκοπίτη υπήρξε ομοφωνία όσον αφορά την παράταση της ηλικίας των αυτοκινήτων ενοικιάσεως για να είναι στην κατηγορία αυτή για ακόμη δύο χρόνια αντί 12 χρόνια, σύνολο 14 χρόνια.

Ενδεικτικά ανέφερε πως αυτή η παράταση ηλικίας δόθηκε αφού λήφθηκαν υπόψη οι επιπτώσεις τόσο από την πανδημία όσο και από τα περιοριστικά μέτρα, αφού, όπως είπε, έχει πληγεί καίρια ο τομέας των Γραφείων Ενοικιάσεως οχημάτων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.