Χ.Πολυκάρπου για ακρίβεια: Στον κόσμο της η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ – Χρειάζονται μέτρα τώρα

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι η ακρίβεια σαρώνει την οικονομία. Όλοι εκτός από την κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού που ζει στο κόσμο της. Συνεχίζει να υποστηρίζει ότι δεν χρειάζονται μέτρα, την ώρα που η κοινωνία βλέπει το βιοτικό επίπεδο της να καταρρέει», ανέφερε ο επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η λήψη μέτρων στήριξης της κοινωνίας και της οικονομίας επείγει. Μέτρων που να περιορίζουν το αυξημένο κόστος των αγαθών και ν’ αντιμετωπίζουν την αισχροκέρδεια που γιγαντώνεται στην αγορά. Αυτό το στόχο εξυπηρετούν οι προτάσεις του ΑΚΕΛ».

«Πρώτο, με την κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα για να υπάρξει σημαντική μείωση στην τιμή των καυσίμων.

Δεύτερο, με τη μείωση του Φ.Π.Α στο ηλεκτρικό ρεύμα από το 19% στο 9% για όση περίοδο επικρατούν οι έκτακτες συνθήκες στην αγορά, με στόχο την ελάφρυνση των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τρίτο, με την επιβολή πλαφόν σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης για ν’ αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας», πρόσθεσε.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλες προφάσεις και δικαιολογίες. Χρειάζονται μέτρα, τώρα», κατέληξε ο κ. Πολυκάρπου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.