Χ.Πολυκάρπου για αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα: «Η κοινωνία πληρώνει την ασύγγνωστη ανικανότητα της κυβέρνησης»

«Η κοινωνία πληρώνει την ασύγγνωστη ανικανότητα της κυβέρνησης ν’ αντιμετωπίσει τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα», δήλωσε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου.

Όπως σημείωσε ο κ. Πολυκάρπου, παρά το ότι η αρμόδια Υπουργός επιχείρησε χθες να μετακυλήσει τις ευθύνες, γεγονός παραμένει ότι η Κυβέρνηση απέτυχε να κάνει όσα έπρεπε να είχαν γίνει μέχρι σήμερα ώστε να υπάρξει μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.


«Πρώτο, κάθε χρόνο δεσμευόταν για την έλευση Φυσικού Αερίου που θα μείωνε το κόστος παραγωγής, αλλά μετά από οκτώ χρόνια διακυβέρνησης δεν έχει προχωρήσει τίποτε. Δεύτερο, απέτυχε στην αποτελεσματική εισαγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή, ώστε να επωφεληθούν μειωμένων τιμών οι καταναλωτές. Τρίτο, αποτέλεσμα της αδράνειας της Κυβέρνησης είναι να φορτώνεται η κοινωνία το πρόστιμο που θα καταβάλει η Κύπρος για τους αυξημένους ρύπους που παράγει», συνέχισε.

Ο κ. Πολυκάρπου τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει μια επιλογή. «Αντί να ρίχνει τις ευθύνες της σε άλλους, ν’ αναγνωρίσει το πρόβλημα και να κάνει αυτά που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και καιρό».

«Το ΑΚΕΛ θα συζητήσει ξανά το θέμα στη Βουλή και θα επιμένει μέχρι να γίνει πράξη η μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος για την κοινωνία», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.