Χ.Πολυκάρπου για επιπτώσεις λόγω ουκρανικού: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να μένει απαθής – Προτάσεις από ΑΚΕΛ

«Οι οικονομικές επιπτώσεις για την Κύπρο από την κατάσταση στην Ουκρανία δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού να παρακολουθεί απαθής, αντίθετα χρειάζονται άμεσα μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας», τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο πικεφαλής του Τομέα Οικονομίας του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου.

Αναλυτικά:

«Οι οικονομικές επιπτώσεις έρχονται να προστεθούν στις υφιστάμενες ραγδαίες αυξήσεις των τιμών στην ενέργεια, τα καύσιμα, τις μεταφορές και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Για αυτό και επαναλαμβάνουμε την ανάγκη άμεσης σύγκλησης του Συμβουλίου Αρχηγών ώστε να συζητηθούν οι συνέπειες και τα προβλήματα που προκύπτουν και επηρεάζουν τη χώρα μας.

Πεποίθηση μας είναι ότι άμεσα η κυβέρνηση χρειάζεται να ενεργήσει ώστε:

Πρώτο, να καταθέσει ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τη διαχείριση των αυξήσεων στην ενέργεια, τα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης.

Δεύτερο, να αντιμετωπίσει τη δραματική κατάσταση στην αγορά σιτηρών και ειδικότερα τη διασφάλιση των στρατηγικών αποθεμάτων της χώρας.

Τρίτο, να ετοιμάσει πλάνο για αντιμετώπιση των συνεπειών στον τουρισμό που αναμένεται να πληγεί σημαντικά το επόμενο διάστημα.

Το ΑΚΕΛ καταθέτει την ετοιμότητα του να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση με ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.