Χ.Πολυκάρπου για μείωση ΦΠΑ: Ερωτηματικά για την εξαίρεση επιχειρήσεων

Γραπτή δήλωση εξέδωσε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου, σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα από το 19% στο 9%.

Αναλυτικά:

«Καλωσορίζουμε την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού που κάτω από την πίεση του ΑΚΕΛ και των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει υιοθετήσει την ουσία της πρόταση νόμου για μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα από το 19% στο 9%.


Την ίδια ώρα καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει πως η πρόταση που έχει κατατεθεί ενώπιον της Βουλής συγκρούεται με τη δυνατότητα καθορισμού συγκεκριμένου χρονικού ορίζοντα εφαρμογής του μέτρου καθώς και για τη σπουδή της να εξαιρέσει τις επιχειρήσεις από το πεδίο εφαρμογής της πρότασης, δεδομένου ότι ένταξη τους δεν θα έχει ουσιαστικό δημοσιονομικό κόστος.

Παράλληλα επαναλαμβάνουμε την ανάγκη τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και των εργαζομένων να επεκταθούν και σε άλλους τομείς όπως τα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης καθώς και την ανάγκη να υπάρξει αποκατάσταση της αγοραστική δύναμης των μισθών των εργαζομένων με την πλήρη επαναφορά της ΑΤΑ στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.