“Δεν αναμέναμε κάτι διαφορετικό από την Κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Ν. Αναστασιάδη, μια Κυβέρνηση από την κορφή ως τα νύχια κοινωνικά ανάλγητη”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών Μελετών Χάρης Πολυκάρπου

Αυτούσια η δήλωση

Την ώρα που η κοινωνία αντιμετωπίζει ολοένα και πιο έντονα το κίνδυνο των εκποιήσεων η Κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Ν. Αναστασιάδη συνεχίζει να είναι απλός θεατής των γεγονότων.

Φρόντισε βέβαια πρώτα, με τη συνεργασία ΔΗΣΥ – ΔΗΚΟ, να αλλάξει τη νομοθεσία για τις εκποιήσεις, κάνοντας τη διαδικασία πιο εύκολη και απλή για τις τράπεζες.

Ύστερα έστειλε στο Ανώτατο Δικαστήριο όσες προτάσεις νόμου ενέκρινε το ΑΚΕΛ και τα υπόλοιπα Κόμματα της αντιπολίτευσης, που στόχο είχαν να βελτιώσουν το δίκτυ προστασίας για τους δανειολήπτες.

Μετά έφερε το σχέδιο ΕΣΤΙΑ, που αντί να στηρίξει εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη, είναι κομμένο – ραμμένο στα μέτρα των τραπεζών.

Και σήμερα, ενώ βλέπει να λαμβάνουν χώρα χιλιάδες πλειστηριασμοί, μερικοί εξ αυτών σε κύριες κατοικίες, σφυρίζει αδιάφορα.

Δεν αναμέναμε κάτι διαφορετικό από την Κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Ν. Αναστασιάδη, μια Κυβέρνηση από την κορφή ως τα νύχια κοινωνικά ανάλγητη. Όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των τραπεζών λαμβάνει αποφάσεις και εγκρίνει νομοθεσίες με διαδικασίες εξπρές, όταν είναι για τα συμφέροντα των δανειοληπτών κάνει πως δεν καταλαβαίνει.