Χ.Πολυκάρπου: Η κυβέρνηση Συναγερμού δεν μπορεί να κρύβεται μπροστά στην αύξηση των επιτοκίων

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


«Η πρώτη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ μετά από έντεκα χρόνια βάζει τέλος στην περίοδο των αρνητικών επιτοκίων στην Ευρωζώνη. Βάζει τέλος και στις ψευδαισθήσεις όλων όσων το προηγούμενο διάστημα υποστήριζαν με μανία ότι ο πληθωρισμός και η ακρίβεια στην Κύπρο και την Ευρώπη έχουν παροδικό χαρακτήρα», τονίζει το ΑΚΕΛ δια του μέλους του Πολιτικού Γραφαείου και Επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας, Χάρη Πολυκάρπου.

Σύμφωνα με τον κ. Πολυκάρπου, «το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι ότι -όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα- τα αποτελέσματα δεν θα είναι για όλους τα ίδια».

«Από τη μια η κοινωνία, θα φορτωθεί το βάρος των αποφάσεων. Με αυξήσεις στο ύψος των δόσεων των δανείων. Με αυξημένο κόστος για τα δημόσια οικονομικά από την αύξηση του κόστους εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους», τονίζει.

«Από την άλλη οι τράπεζες, θα αυξήσουν τα κέρδη τους. Αυξάνοντας τα έσοδα από τα δάνεια και μειώνοντας το κόστος για τις καταθέσεις», προσθέτει ο κ. Πολυκάρπου.

«Για αυτά η κυβέρνηση Συναγερμού αντί να κρύβεται, καλείται επιτέλους να τοποθετηθεί.

Να πει αν έχει πλάνο στήριξης των εργαζομένων και επιχειρήσεων. Αν έχει διάθεση να αντιμετωπίσει την ακρίβεια. Ή αν τελικά θα συνεχίσει να κάνει πως δεν συμβαίνει τίποτα, βάζοντας πλάτη στα κέρδη των τραπεζών», καταλήγει ο κ. Πολυκάρπου,

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.