Χ.Πολυκάρπου: Ουτοπία η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής από την κυβέρνηση Συναγερμού και τους συνεχιστές της

«Είναι ουτοπία να πιστεύει κάποιος ότι θα υπάρξει σοβαρή αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής από την κυβέρνηση Αναστασιάδη–Συναγερμού – από τους πρωταθλητές της διαφθοράς και της διαπλοκής- ή από εκείνους που θέλουν να είναι συνέχεια της διακυβέρνησης Συναγερμού», τονίζει το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ και Επικεφαλής του Τομέα Οικονομίας, Χάρης Πολυκάρπου.

Όπως σημειώνει ο κ. Πολυκάρπου, «η κυβέρνηση αφού είδε το μέγεθος της φοροδιαφυγής να γιγαντώνεται, αφού ζήτησε και πήρε μια σειρά νομοθετικά εργαλεία από την Βουλή και αφού είδε τις ετήσιες εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να επαναλαμβάνουν συστάσεις που δεν υλοποιούνταν, αποφάσισε φέτος ότι το πρόβλημα δεν είναι σοβαρό. Χαρακτηρίζοντας τα €2,3 δις ανείσπρακτων φόρων, «μηδαμινά».

«Ίσως για την κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού τέτοια ποσά να αποτελούν ψίχουλα διότι συνήθισε να κάνει παζάρια με τα πολλά. Να κάνει αρπακτές δισεκατομμυρίων με χρυσά διαβατήρια, να φορτώνει ζημιές δισεκατομμυρίων στην κοινωνία από το πλιάτσικο του Συνεργατισμού, να κουρεύει μια ολόκληρη οικονομία την ώρα που γνωστοί και φίλοι έβγαζαν εκατομμύρια στο εξωτερικό», προσθέτει.

Τονίζει επίσης ότι «για την κοινωνία που δοκιμάζεται όμως η πρόκληση είναι τεράστια, διότι αυτά τα έσοδα θα έδιναν σε διάφορες κοινωνικές ομάδες ουσιαστική στήριξη από το Κράτος. Αντί αυτού η κυβέρνηση προτίμησε να βάζει πλάτη στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα».

«Δεν χρειάζονται βαθυστόχαστες αναλύσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου όταν το πρωτεύων -η πολιτική βούληση- απουσιάζει. Αυτό που χρειάζεται είναι προοδευτική αλλαγή στην διακυβέρνηση του τόπου», καταλήγει ο κ. Πολυκάρπου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy