Χ. Πολυκάρπου: Παλινδρόμηση της κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική

Δε βοηθά η παλινδρόμηση της κυβέρνησης και ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζει τα οικονομικά προβλήματα τόνισε ο επικεφαλής του γραφείου οικονομικών μελετών του ΑΚΕΛ Χάρης Πολυκάρπου.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ διερωτήθηκε αν η αλλαγή στις δηλώσεις των κυβερνώντων, σκοπό έχει να προετοιμάσει μια αλλαγή στη φιλοσοφία της οικονομικής της πολιτικής, ενόψει και της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού. Ο Χάρης Πολυκάρπου τόνισε ότι η απουσία συνέπειας και πλάνου από τους κυβερνώντες στις συνθήκες που δημιουργήθηκαν ελέω κορωνοϊού, δίνει την εντύπωση μιας πολιτικής του «βλέποντας και κάνοντας», που στο τέλος της ημέρας αυτή η αντίληψη επιδεινώνει την κατάσταση. Για το Ταμείο Ανάκαμψης, είπε ότι η άντληση χρημάτων θα πρέπει να γίνει με διαφάνεια και η Κύπρος να είναι έτοιμη με συγκεκριμένες κατευθύνσεις όταν θα αντλήσει αυτά τα λεφτά.

Από την πλευρά του, ο Οικονομολόγος Μαρίνος Γιαλελής ανέφερε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον κατασκευαστικό και τουριστικό τομέα έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορωνοϊού. Πρόσθεσε ότι τα δάνεια που επηρεάζονται από τον τουριστικό τομέα θα είναι δύσκολο να ξεπληρωθούν. Τόνισε ακόμα ότι η Κύπρος θα πάρει ελάχιστα χρήματα από το Ταμεία Ανάκαμψης, γιατί όπως είπε, πρέπει να τηρηθούν πολλές προϋποθέσεις, όπως είναι η πράσινη ανάπτυξη. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι αν η κυβέρνηση δεν φέρει ανάπτυξη από έξω προς τα μέσα, τότε μετά τον Οκτώβριο του 2021 τα πράγματα θα είναι δύσκολα, λόγω και του μεγάλου χρέους της κυπριακής οικονομίας.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News