Χ. Πολυκάρπου: Προφάσεις εν αμαρτίαις τα όσα λέει ο ΥΠΟΙΚ – Σε σύγχυση η κυβέρνηση Αναστασιάδη

Σήκωσε το γάντι ο Χάρης Πολυκάρπου. Ο Υπεύθυνος του γραφείου οικονομικών μελετών του ΑΚΕΛ, υπενθύμισε στον Υπουργό Οικονομικών ότι η συγκεκριμένη πρακτική, δηλαδή η φορολόγηση των υπερκερδών, δεν είναι κυπριακό φαινόμενο και διερωτήθηκε κατά πόσον είναι πρόχειρα τα αντίστοιχα μέτρα που έλαβαν άλλες χώρες.

Τα όσα λέγει ο Υπουργός, ανέφερε, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις για να αποφύγει την επιβολή της φορολόγησης των υπερκερδών στον τομέα της ενέργειας που θα προσθέσει στο οικονομικό ισοζύγιο της κυβέρνησης στηρίζοντας περαιτέρω την κοινωνία.

Διερωτήθηκε αν η σύγχυση στην οποία τελεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη είναι λόγω του ότι η θητεία της πλησιάζει στο τέλος της.

Ωστόσο τόνισε ότι αυτή τη σύγχυση και αναποφασιστικότητα την πληρώνει η κοινωνία.

Αποδόμησε, την ίδια ώρα, το επιχείρημα του Υπουργού Οικονομικών περί προτάσεων που θα λειτουργήσουν σαν «αντικίνητρο» για τους επενδυτές, επισημαίνοντας ότι το κίνητρο ούτως ή άλλως υπάρχει και δεν επηρεάζεται αφού το αρχικό κίνητρο δεν ήταν τα υπερκέρδη.

Υπέδειξε ότι ενώ χτες ο Υπουργός Οικονομικών έλεγε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ ότι είναι λογική η φορολόγηση των υπερκερδών κι ότι θα προχωρήσει, σήμερα φαίνεται πως όταν μίλησε με τους συμβούλους του κι αφού δέχθηκε διάφορες πιέσεις από μεγάλα συμφέροντα αποφάσισε ότι δεν θα προχωρήσει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy