Χ.Πολυκάρπου: Την ανικανότητα της κυβέρνησης να μειώσει το κόστος του ηλεκτρισμού την πληρώνουν οι πολίτες

Το ΑΚΕΛ προειδοποιούσε, η κυβέρνηση απαντούσε με επαίνους στον εαυτό της

«Η νέα αναβολή στη λειτουργία της ανταγωνιστικής αγοράς ηλεκτρισμού είναι μια ακόμα έκφραση της ανικανότητας της κυβέρνησης να χειριστεί στρατηγικής σημασίας ζητήματα, με κίνδυνο ακόμα και για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας. Ανικανότητα που στοιχίζει ακριβά στους πολίτες», τονίζει το ΑΚΕΛ δια του μέλους του Πολιτικού Γραφείου και επικεφαλής του τομέα οικονομίας, Χάρη Πολυκάρπου.

Αναλυτικά:

«Οι ευθύνες για αυτή την εικόνα δεν είναι σημερινές, όμως φέρουν ανεξίτηλο το στίγμα της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού.

Η πολύχρονη καθυστέρηση στην έλευση του φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή, η μη ικανοποιητική διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, τα εμπόδια στην ανάπτυξη της αποθήκευσης ενέργειας δημιουργούν τεράστιο οικονομικό κόστος, που και πάλι πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ανερυθρίαστα εμποδίζουν την εφαρμογή προτάσεων νόμων που ψήφισε η πλειοψηφία της Βουλής, με στόχο την ανακούφιση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από τις αυξήσεις στον ηλεκτρισμό.

Το ΑΚΕΛ δεν θυμήθηκε σήμερα τα προβλήματα στον τομέα της ενέργειας. Εδώ και καιρό προειδοποιούσε με επιστολές προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Υπουργό Ενέργειας. Αντί απαντήσεων η Υπουργός Ενέργειας μοίραζε επαίνους στην κυβέρνηση για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού που θα οδηγούσε σε μείωση των τιμών στο τέλος του 2022. Σήμερα οφείλει απαντήσεις. Να εξηγήσει στην κοινωνία την ανικανότητα της κυβέρνησης να μειώσει το κόστος στον ηλεκτρισμό».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.