Χ.Σταυρίδης: Η σημερινή Ευρώπη δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα αν δεν υπήρχε το ΝΑΤΟ

Οδεύουμε προς την ολοκλήρωση της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων για τις Ευρωεκλογές της Κυριακής, με εκπροσώπους κομμάτων να στέλνουν τα… ύστατα μηνύματα προς τον λαό.

Χ.Σταυρίδης: Η σημερινή Ευρώπη δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα αν δεν υπήρχε το ΝΑΤΟ

Η σημερινή Ευρώπη δεν θα ήταν αυτή που είναι σήμερα αν δεν υπήρχε το ΝΑΤΟ το οποίο την προστάτευσε από τις επιθέσεις από την Ανατολή, ισχυρίστηκε στον Άστρα ο υπεύθυνο πολιτικού σχεδιασμού του ΔΗΣΥ Χαράλαμπος Σταυρίδης.

Οι ψηφοφόροι, είπε, θα πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες διότι αυτές οι εκλογές είναι πολύ σημαντικές και για την ίδια την Ευρώπη αλλά και για την Κύπρο.

Μετά τις εκλογές, πρόσθεσε, η Κύπρος θα πρέπει να ασκήσει επιθετική πολιτική για την επίλυση του κυπριακού.

Γ.Περδίκης: Υπάρχει αισιοδοξία για εκλογή ευρωβουλευτή από την συνεργασία Οικολόγων – Συμμαχίας Πολιτών

Αισιοδοξία ότι η συνεργασία Οικολόγων – Συμμαχίας Πολιτών θα εκλέξει ευρωβουλευτή, εξέφρασε στον Άστρα ο Γιώργος Περδίκης.

Επισήμανε ότι υπάρχει προσπάθεια κάποιων να στηρίξουν την ΕΔΕΚ αντί τη συμμαχία προκειμένου να μην εκλέξει βουλευτή η ακροδεξιά.

Εξέφρασε την αντίθεση του με την στήριξη που εξέφρασε ο γ.γ. του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης προς την ΕΔΕΚ, λέγοντας ότι δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε συνθήκες του τύπου «ή Καραμανλή ή τα τανκς».

Σε ότι αφορά την αποχή ο κ. Περδίκης ανέφερε πως όσοι είναι απογοητευμένοι επιλέγουν την αποχή αλλά αυτή δεν είναι λύση.

Υπάρχουν, είπε, εκείνες οι δυνάμεις που στην προσπάθεια τους να βοηθήσουν τον κόσμο έκαναν και λάθη.

Μ.Σιζόπουλος: Ζημιά για την Κύπρο αν χάσει την έδρα η ΕΔΕΚ

Γίνεται μεγάλη μάχη μεταξύ της ΕΔΕΚ και του ΕΛΑΜ και ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ποια είναι η μεγάλη ευθύνη των δημοκρατικών ψηφοφόρων, δήλωσε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας στον Άστρα διερωτήθηκε αν οι δημοκρατικοί πολίτες θα ανεχθούν να εκπροσωπηθεί στην ευρωβουλή ένας ακροδεξιός, αντί ένας σοσιαλιστής που θα εκπροσωπεί την Κύπρο στην ομάδα των σοσιαλιστών.

Περαιτέρω ενίσχυση της ακροδεξιάς, πρόσθεσε, θα φέρει πιο κοντά στην καταστροφή την πατρίδα μας.

Από νωρίς, ανέφερε, είχε προβλέψει ενώπιον των οργάνων του κόμματος ότι η ΕΔΕΚ θα ερχόταν αντιμέτωπη με το ΕΛΑΜ, χωρίς να μπορεί, ωστόσο, να προσδιορίσει τον χρόνο της σύγκρουσης.

Χάσιμο της έδρας για την ΕΔΕΚ, πρόσθεσε ο κ. Σιζόπουλος, δεν θα είναι ζημιά για την ΕΔΕΚ αλλά θα είναι ζημιά για την Κύπρο, γιατί η Κύπρος θα εκπροσωπείται με 5 ευρωβουλευτές, αφού εκείνος του ΕΛΑΜ θα ενταχθεί στην ακροδεξιά ομάδα του ευρωκοινοβουλίου.

Α.Αντωνιάδης: Οι πολίτες, πρόσθεσε, την Κυριακή θα πρέπει να επιλέξουν την σταθερότητα στον τόπο.

Η πόλωση που εφάρμοσαν τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έδωσαν την ευκαιρία να συζητηθούν στην προεκλογική εκστρατεία τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, δήλωσε στον Άστρα ο γ.γ. του ΔΗΚΟ Άθως Αντωνιάδης.

Δεν δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν, είπε τα θέματα του Συνεργατισμού, της συμπεριφοράς του υπουργού Δικαιοσύνης κι άλλες πολιτικές που εφάρμοσε η κυβέρνηση Αναστασιάδη τα τελευταία χρόνια.

Οι πολίτες, πρόσθεσε, την Κυριακή θα πρέπει να επιλέξουν την σταθερότητα στον τόπο.

Ερωτηθείς αν ανησυχούν για τα ποσοστά της Δημοκρατικής Παράταξης, ο κ. Αντωνιάδης απέφυγε να απαντήσει, χαρακτηρίζοντας τέτοιες ερωτήσεις ως ανούσιες.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.