Χαιρετίζει την ψήφιση του νόμου για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ο Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού

Την ψήφιση του Νόμου από την Ολομέλεια της Βουλής, για ολιστική περιεκτική σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, χαιρετίζει ο Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού. Εκφράζει, δε, τη χαρά του για την ψήφιση της τροπολογίας στο νόμο μετά από πρόταση του ΑΚΕΛ, που αναφέρει ρητά τον Κυπριακό Σύνδεσμο Οικογενειακού Προγραμματισμού ως εμπλεκόμενο φορέα της κοινωνίας των πολιτών για την εφαρμογή του νόμου.

«Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί αναγνώριση της εξειδίκευσης και εμπειρογνωμοσύνης του Συνδέσμου για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση εκ μέρους της Πολιτείας», σημειώνει ο Σύνδεσμος στην ανακοίνωσή του και δηλώνει ότι, ως ο αρμόδιος οργανισμός με εξειδίκευση και εμπειρογνωμοσύνη στο θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και συνεργάτης του Υπουργείου Παιδείας στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων τη στήριξη του για την εφαρμογή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Επίσης, ο Σύνδεσμος συγχαίρει τον Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων, ο οποίος το 2019 πρότεινε τη θεσμοθέτηση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και μέσα από ξεχωριστή νομοθεσία. Επίσης, ευχαριστεί την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, και σε όλα τα μέλη της Επιτροπής που υποστήριξαν την πρόταση, καθώς και την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου.

«Η θεσμοθέτηση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης με αυτό τον τρόπο αποτελεί ένα καινοτόμο βήμα ως προς τη διασφάλιση ενός κατοχυρωμένου δικαιώματος των παιδιών. Η εμπειρία δείχνει, όμως, ότι από μόνη της η νομοθεσία δεν διασφαλίζει την επιτυχημένη εφαρμογή της ολιστικής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στην εκπαίδευση. Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, ως η αρμόδια αρχή όπως ορίζεται από το νόμο, θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για εφαρμογή του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.