Χαιρετίζουν οι Δήμοι Πόλης Χρυσοχούς και Πέγειας την απόρριψη αναπομπής του ΠτΔ

Οι Δήμοι Πόλεως Χρυσοχούς και Πέγειας εκφράζουν από κοινού την ικανοποίησή τους για την απόρριψη της αναπομπής του Προέδρου της Δημοκρατίας στη συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη, τμήματος του ψηφισθέντος Νόμου για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο αφορά τη δημιουργία των νέων Δήμων Πόλεως Χρυσοχούς και Ακάμα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Δήμοι εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τα πολιτικά κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ, ΕΛΑΜ και Κίνημα Οικολόγων, τα οποία τάχθηκαν εναντίον της αναπομπής.

Όπως αναφέρουν με την απόρριψη της αναπομπής επισφραγίζεται η επίτευξη του εγχειρήματος της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τη δημιουργία ισχυρών διοικητικών οντοτήτων, του νέου Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς, με έδρα το Δήμο Πόλεως και τη συμμετοχή των κοινοτήτων Χρυσοχούς, Ανδρολύκου, Κρήτου Τέρρας, Τέρρας, Δρούσειας, Νέου Χωριού, Μακούντας, Πελαθούσας, Αργάκας, Γιαλιάς, Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς, Νέων Δημμάτων και Πομού και του Δήμου Ακάμα, με έδρα το Δήμο Πέγειας και τη συμμετοχή των κοινοτήτων Ακουρσού, Ίνειας, Κάθηκα, Κάτω Αρόδων, Πάνω Αρόδων και Κισσόνεργας.

Καταλήγοντας, οι Δήμοι Πόλεως Χρυσοχούς και Πέγειας εκφράζουν για ακόμη μία φορά την ισχυρή τους βούληση και ικανότητα να συνεργαστούν με τις κοινότητες, οι οποίες θα ενσωματωθούν στους νέους Δήμους Πόλης και Ακάμα. Απευθύνουν κάλεσμα προς τις όμορες κοινότητες να εργαστούν συλλογικά, ώστε από κοινού να είναι έτοιμοι το 2024 να κάνουν πράξη το όραμα για μια ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.