Χάλασε το μηχάνημα έκδοσης διαβατηρίων και ενημερώνουν πολίτες πως…δεν μπορούν να κάνουν κάτιΜόνο οργή και απογοήτευση μπορεί να προκαλέσει η αντιμετώπιση των αρμόδιων υπηρεσιών σε σοβαρά ζητήματα όπως αυτό της έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων πολιτών της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Dialogos, πολίτες που κατέθεσαν αίτηση για ανανέωση ή έκδοση κυπριακού διαβατηρίου πριν το τέλος του 2019, ενημερώθηκαν σήμερα ότι η έκδοση του διαβατηρίου τους αναβάλλεται..επ’ αόριστον λόγω βλάβης στο μηχάνημα έκδοσης!

Μάλιστα, στην επισήμανση πολιτών ότι έχουν προγραμματισμένα ταξίδια στα οποία το διαβατήριο είναι απαραίτητο, η τοποθέτηση των λειτουργών ήταν πως επί λέξει «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Κατά συνέπειαν, αρκετοί πολίτες θα βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων εξαιτίας της αναλγησίας και αδυναμίας του ευρωπαϊκού κράτους της Κύπρου να εξυπηρετήσει του πολίτες του.

Πάντως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ολόκληρο το κράτος «κρέμεται από την τύχη» ενός και μόνο μηχανήματος που αλίμονο μας αν χαλάσει.

Να σημειωθεί πως λόγο τους καθυστερημένου της ώρας, δεν κατέστη δυνατό να επικοινωνήσουμε με τις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να τοποθετηθούν επι του θέματος, καθότι οι δημόσιες υπηρεσίες κλείνουν νωρίς το απόγευμα.

Τάσος Αναστάση