Χαλασμένος διακόπτης η αιτία της ηλεκτροπληξίας του μαθητή

To Υπουργείο Παιδείας θα προβεί σε έρευνα σχετικά με τον 14χρονο μαθητή, που υπέστη ηλεκτροπληξία σε σχολείο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Reporter», ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Παιδείας, Σπύρος Αντωνέλλος ανέφερε πως οι πρώτες πληροφορίες είναι ότι στις τουαλέτες υπήρχε, όντως, χαλασμένος διακόπτης.

«Η σχολική εφορία ήταν ενήμερη για το περιστατικό και είχε καλύψει τον συγκεκριμένο διακόπτη με μεταλλικό κάλυμμα. Οι μαθητές, που γνώριζαν για το διακόπτη, βίδωναν και ξεβίδωναν το μεταλλικό κάλυμμα, με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο στέρεο», ανέφερε.

Όπως σημείωσε ο κ. Αντωνέλλος, ο 14χρονος, όταν επισκέφθηκε τις τουαλέτες, έκρινε πως έπρεπε να ανάψει τον διακόπτη και έτσι απομάκρυνε το μεταλλικό κάλυμμα, με αποτέλεσμα να υποστεί ηλεκτροπληξία.

Προϊστάμενος Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας

Η αφαίρεση μεταλλικού καπακιού που τοποθετήθηκε για προστασία του διακόπτη ρεύματος από βανδαλισμούς, φαίνεται να είναι σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας η αιτία του ατυχήματος στο οποίο μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία.
Όπως ανέφερε στη Μεσημβρινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Ανδρέας Μαραγκός ο διακόπτης είχε βρέθηκε στο πάτωμα και έτσι συνέβη το περιστατικό.

Ο κ. Μαραγκός υποστήριξε ότι η τοποθέτηση τέτοιων καπακιών είναι η μόνη λύση αντιμετώπισης περιστατικών παραβατικότητας.

Στο μεταξύ το παιδί συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες πλέον δεν αντιμετωπίζει οποιοδήποτε πρόβλημα και το απόγευμα οι επι καθήκοντι ιατροί αναμένεται να επανεξετάσουν την κατάσταση της υγείας του προτού δώσουν στο παιδί εξητήριο.

Διαβάστε επίσης:

Μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία στο σχολείο

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.