Χάλκινο μετάλλιο για Κύπρο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας

Ενα χάλκινο μετάλλιο έλαβε η Κύπρος στην 27η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας (IΒO) 2016 που διεξήχθη σο Βιετνάμ μεταξύ 17 24 Ιουλίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας έλαβαν μέρος 72 χώρες με 4 αντιπροσώπους η κάθε μία. Η Κύπρος συμμετείχε με τους μαθητές Ιωάννη Κέστορα, Φώτη Ιγνατίου, Ανδρέα Παντελίδη και Κυριάκο Ιωάννου που επιλέχθηκαν μετά από σχετικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε η Βιολογική Εταιρεία Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

“Σπουδαία διάκριση πέτυχε ο Κυριάκος Ιωάννου, ο οποίος, μετά από ένα πολύ απαιτητικό διαγωνισμό, κατάφερε να διακριθεί, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο ήταν και το μοναδικό μετάλλιο που εξασφάλισε η Κύπρος, ενώ και οι υπόλοιποι μαθητές μας πέτυχαν ένα πολύ αξιοπρεπές αποτέλεσμα, κάνοντας τελικά την Κύπρο περήφανη” αναφέρεται στην ανακοίνωση.,

Είναι η τρίτη χρονιά που η Κύπρος διακρίνεται και είναι το τέταρτο μετάλλιο το οποίο εξασφαλίζουν μαθητές μας στη Παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) “επιβεβαιώνοντας τη σοβαρή εργασία που, αργά αλλά σταθερά και αθόρυβα, επιτελείται τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Βιολογίας στη Μέση Γενική Εκπαίδευση της Κύπρου”.

[yarpp]

Στις διακρίσεις αυτές συνεισφέρουν κάθε χρόνο τα μέλη του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο από το 2010 έχει αγκαλιάσει τον θεσμό της ΙΒΟ, συμβάλλοντας έμπρακτα και ενεργά στην εκπαίδευση των μαθητών που διαγωνίζονται.

“Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους μαθητές μας καθώς και στους καθηγητές-εκπαιδευτές και συνοδούς Χριστίνα Σιδερά, Κωνσταντίνο Γρουτίδη και Ανδρέα Δημητρίου για την επιτυχία αυτή”, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy