Χαλλούμι: Ενώπιον του Υπ.Γεωργίας οι θέσεις των εμπλεκομένων – Προειδοποιήσεις για νομικά μέτρα

Τις θέσεις τους στον Υπουργό Γεωργίας αναμένεται να αποστείλουν σήμερα όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παραγωγή του χαλλουμιού, ώστε επιτέλους να εφαρμοστεί ο φάκελος ΠΟΠ, όπως εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.


Χθες η σύσκεψη στο ΚΕΒΕ με την συμμετοχή των αιγοπροβατοτρόφων, των τυροκόμων και των αγελαδοτρόφων ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του συνδέσμου αιγοπροβατοτρόφων Σωτήρη Καδή, η πρόταση τους για παράταση 5 χρόνων ώστε να φτάσει το ποσοστό του αιγοπρόβειου γάλακτος στο 51% και παράταση δύο μηνών στην εφαρμογή του ΠΟΠ για να δοθούν οι απαραίτητες αυξήσεις στον κλάδο, δεν έγινε δεκτή.

Μιλώντας στον Άστρα, ξεκαθάρισε ότι οι αιγοπροβατοτρόφοι δεν θα αποδεχτούν καμία πρόταση, η οποία προϋποθέτει μείωση στο ποσοστό αυτό, προειδοποιώντας ότι θα προχωρήσουν με νομικά μέτρα εναντίον του κράτους. Όπως είπε χαρακτηριστικά, το κράτος δε μπορεί να παρανομεί.

Ο κ. Καδής επεσήμανε ότι έχουν κάνει πολλά βήματα πίσω ώστε να βοηθήσουν την κατάσταση, σημειώνοντας ότι πλέον βάζουν κρασί στο νερό τους, και όχι νερό στο κρασί τους.


Η πρόταση των αιγοπροβατοτρόφων που προνοεί επίσης να αυξάνεται η χρήση του αιγοπρόβειου γάλακτος στο χαλλούμι 5% ετησίως, έχει ήδη αποσταλεί στον αρμόδιο Υπουργό.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τυροκόμων Γιώργος Πέτρου, δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για την χθεσινή σύσκεψη, λέγοντας ότι το απόγευμα θα συνεδριάσουν ώστε να βρουν λύσεις στα προβλήματα.

Έπειτα θα αποστείλουν και αυτοί τις θέσεις τους στον Κώστα Καδή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.