Χαλλούμι: «Κοσκινίζει 8 χρόνια η κυβέρνηση ΔΗΣΥ….»

Ικανοποίηση αιγοπροβατοτρόφων από τη γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας

 

Δεν θα σταματήσει να ασκεί πιέσεις η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας, προκειμένου να διασφαλίσει την εφαρμογή του νόμου για το χαλλούμι, αφού η κυβέρνηση απέδειξε ότι έκανε για 8 χρόνια τα στραβά μάτια.

Σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιαννάκης Γαβριήλ, κάνοντας αναφορά στην προκλητική στάση της κυβέρνησης να μην ελέγχει την παραγωγή του χαλλουμιού, υπέδειξε ότι ταιριάζει απόλυτα η παροιμία: «Απόν θέλει να πάει στον μύλο 10 μέρες κοσκινίζει», υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση αυτή κοσκινίζει 8 χρόνια» και ότι αναγκάστηκε να πράξει τα αυτονόητα μετά από τις συνεχείς πιέσεις της Επιτροπής.

Σημείωσε ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να ασκεί έλεγχο για την εφαρμογή της νομοθεσίας, εξακολουθώντας να θέτει το θέμα στην ατζέντα της Επιτροπής κάθε 15 μέρες.

Πρόσθεσε ότι την ερχόμενη Τετάρτη στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Γεωργίας θα παραστούν οι Υπουργοί Γεωργίας και Εμπορίου για να απαντήσουν αναφορικά με τις επόμενές τους ενέργειες.

Τόσο οι αγροτικές οργανώσεις όσο και οι αιγοπροβατοτρόφοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη γνωμάτευση. Με χθεσινή τους ανακοίνωση οι αιγοπροβατοτρόφοι σημειώνουν ότι η γνωμάτευση «αναμφισβήτητα αποτελεί την ύψιστη δικαίωση για όλα τα οποία υποστήριξαν με σθένος».

Επιπρόσθετα, οι αιγοπροβατοτρόφοι καλούν τους αγελαδοτρόφους και συνεργάτες τυροκόμους, αλλά και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς, να ενώσουν δυνάμεις για την παραγωγή του χαλλουμιού ΠΟΠ.

ΚΕΒΕ: Πλήγμα στη βιομηχανία και την αξιοπιστία η απόσυρση

Εν τω μεταξύ, ο Διευθυντής Βιομηχανικής Ανάπτυξης του ΚΕΒΕ, Ανδρέας Ανδρέου, ανέφερε στον «Άστρα» ότι «σε περίπτωση που δρομολογηθεί διαδικασία για απόσυρση προϊόντων που δεν εμπίπτουν στα πλαίσια του προτύπου του χαλλουμιού από την αγορά, τότε θα επέλθει τεράστιο πλήγμα, πέραν της βιομηχανίας, στην αξιοπιστία της χώρας διεθνώς, καθώς οι μεγάλες ποσότητες χαλλουμιού βρίσκονται στα ράφια υπεραγορών του εξωτερικού». Σημείωσε ότι πρέπει να επιλεχθεί μια λύση η οποία θα επιφέρει το μικρότερο κόστος για όλους και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy