Χαλούμι: Έτοιμοι για δυναμικά μέτρα οι αγρότες

Έτοιμοι να προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα εμφανίζονται οι αγρότες για το θέμα του χαλουμιού. Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της Νέας Αγροτικής Κίνησης Τάκης Χριστοδούλου ανέφερε ότι οι αγρότες θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εμπορίου, σε περίπτωση που ο αρμόδιος Υπουργός δεν τους δεχτεί για συζήτηση.

Ο κ. Χριστοδούλου χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμπεριφορά του Υπουργού Γιώργου Λακκοτρύπη λέγοντας ότι έχει γραμμένους τους αγρότες, στα παλιά του τα παπούτσια. Όπως είπε είναι πρόκληση για τον αγροτικό κόσμο να σφυρίζει αδιάφορα ο Υπουργός από τη στιγμή που είναι ορατός ο κίνδυνος να χάσουμε το χαλούμι.

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΕΚΑ Πανίκος Χάμπας είπε ότι οι αγρότες είναι έτοιμοι με προτάσεις σημειώνοντας ότι θα προχωρήσουν δυναμικά. Ο κ. Χάμπας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να διαλύσει τα πάντα. Σημείωσε ότι δε μπορούν να κρυφτούν πίσω από τα μεγάλα κεφάλαια και τα ρεζιλίκια όπως το θέμα με το χαλούμι.

Ο ΓΓ της ΕΚΑ τόνισε επίσης ότι οι αγρότες είναι από τα πιο αδικημένα στρώματα της κοινωνίας καθώς εργάζονται 365 μέρες το χρόνο. Αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ένας απλός αγρότης πληρώνει το ίδιο με ένα βιομήχανο που ρυπαίνει το περιβάλλον.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.